Скільки у росії авіабаз повітряно-космічних сил і де вони розташовані (КАРТА)


11:4101.03.2023

За даними української розвідки, росія зосередила на своїх західних авіабазах близько 450 вертольотів та 300 літаків. Масованою повітряною атакою це не загрожує – можливо, авіація буде використана для підтримки наступу на сході України.

«Слово і діло» вирішило розібратися, скільки у росії авіабаз повітряно-космічних сил і де вони розташовані.

Скільки у російських повітряно-космічних сил авіабаз та де вони розташовані – на інфографіці. Зокрема, в окупованому Криму у рф шість аеродромів.
Авіація рфСлово і ділоЗображення максимального розміру (відкриється в новому вікні)

Найбільше авіабаз російських ПКС розташовано у Краснодарському краї – вісім. Зокрема, аеродроми Єйська та Приморсько-Ахтарська використовувалися для базування літаків, які випускали ракети по Україні. Аеродром Єйська розташований навпроти окупованого Маріуполя.

У Приморському краї знаходиться сім авіабаз. До речі, туди росія перебазувала свою стратегічну авіацію після вибухів на аеродромах минулого року.

В окупованому Криму росія розмістила шість авіабаз ПКС: «Кіровське» (Феодосія), «Бельбек», «Кача», «Гвардійське», «Саки» (Новофедорівка), «Джанкой» (вертолітна база). У повномасштабній війні проти України росія активно використовує аеродроми «Сакі» та «Бельбек», у серпні там сталася серія вибухів.

П’ять аеродромів розташовані в Ростовській області росії. Зокрема, аеродроми «Морозівськ» та «Міллєрове» використовуються для розміщення авіації, яка атакує Україну.

Також п’ять аеродромів у Саратовській області. У тому числі авіабаза стратегічної авіації «Енгельс». Ще по п’ять авіабаз розміщено у Московській та Ленінградській областях.

У Мурманській області розташовані чотири військові аеродроми. Так, на базу «Олень» росіяни перекидали авіацію після вибухів на «Енгельсі».

Ще по чотири авіабази знаходяться в Сахалінській та Калінінградській областях та Хабаровському краї.

По три аеродроми ПКС росії розміщені в Забайкальському краї, Архангельській, Свердловській, Астраханській, Воронезькій, Тверській областях.

По дві авіабази в Республіці Саха, Чукотському автономному окрузі, Оренбурзькій, Челябінській, Волгоградській, Тамбовській, Смоленській, Володимирській, Псковській областях.

У Новгородській, Вологодській, Амурській, Іркутській, Новосибірській, Курській, Самарській, Липецькій, Ульяновській, Брянській, Калузькій, Рязанській, Нижегородській областях, Республіці Карелія, Красноярському краї, Камчатському краї, Алтайському краї, Республіці Тива, Республіці Комі, Пермському краї, Республіці Адигея, Ставропольському краї, Північній Осетії, Чечні, Дагестані, Абхазії розміщено по одній російській авіабазі.

Нагадаємо, вчора в російському Єйську були вибухи і пожежа в районі аеродрому (ФОТО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube