Metro Cash & Carry внесено до переліку міжнародних спонсорів війни. Команда Мetro Україна прокоментувала це


19:0928.02.2023

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) внесло компанію Metro Cash & Carry до переліку міжнародних спонсорів війни. Рішення прийняли у зв’язку з тим, що компанія продовжує працювати в Росії.

Про це повідомляє НАЗК.

Крім бізнесу в сфері ритейлу, інтереси керівництва компанії тісно пов’язані зі стратегічними галузями російської економіки: нафтогазовою та банківською сферами. А це напряму впливає на підтримку російської військової машини. 

Так, за результатами журналістських розслідувань, стало відомо, що ключовий акціонер Metro Cash & Carry Даніель Кретинські контролює EP Infrastructure (EPIF), що володіє 49% компанії Eustream. Ця компанія управляє газотранспортною системою, що транспортує російський газ до Центральної та Східної Європи. Поки увесь цивілізований світ відмовляється від енергоресурсів держави-терориста, керівництво Metro Cash & Carry демонструє, що співпраця з рф не лише не буде припинена, а  надалі лише посилюватиметься. 

Про це свідчить і визнання Metro Cash & Carry прийнятною сплату картками “Мір” (проект “Сбербанку”) та реалізація нових проектів у росії, таких як мережа продуктових магазинів «біля дому» — «Фасоль».

Дослідники діяльності Metro Cash & Carry в рф також звертають увагу на участь компанії в “ідеологічних” російських ініціативах. Зокрема, наприкінці минулого року в інтернеті поширювалась інформація про те, що німецька мережа METRO в росії торгує «кувалдами Вагнера». Це той самий «атрибут» найманців з терористичної «ЧВК Вагнер», що набув умовної популярності в рф після публікацій жорстоких відео про начебто страту бійців ЧВК, які повернулися з українського полону. 

Вочевидь, у такий спосіб менеджмент торговельної мережі демонструє максимальну лояльність до режиму країни-агресора.

До того ж, цей «сувенір» використовувався російською пропагандою як символ знущання з цивілізованого світу в особі Європарламенту, на адресу якого було відправлено інструмент після ухвалення резолюції про визнання рф державою-спонсором тероризму.

Чому внесення до переліку «міжнародних спонсорів війни» важливо? 

Мета НАЗК — зробити так, щоби будь-яким компаніям було соромно співпрацювати із державою-терористом рф і вони закрили свій бізнес в росії. 

Інститут репутації відіграє зараз ключову роль у світі міжнародних корпорацій. Усі включені до переліку міжнародних спонсорів війни компанії вносяться до бази даних World-Check — бази даних осіб і організацій із підвищеним ризиком, яка використовується в усьому світі для виявлення та управління фінансовими, регуляторними та репутаційними ризиками.  

Внесення до цієї бази, що створена міжнародною компанією London Stock Exchange Group, має допомогти захистити фінансовий сектор від спонсорів російської війни. 

Мetro Україна закликає штаб-квартиру Мetro закрити бізнес в РФ

Команда Мetro Україна категорично засуджує злочинну агресію Росії проти України. Про це заявили в офісі компанії в Києві, коментуючи внесення Metro до переліку спонсорів війни.

«З перших днів повномасштабного вторгнення ми неодноразово звертались до штаб-квартири Мetro в Дюссельдорфі з вимогою негайного закриття бізнесу на території держави-агресора. На жаль, Мetro AG все щезалишається в росії. Водночас, позиція української команди є та буде незмінною – Мetro має піти з російського ринку. Ми продовжуємо боротьбу і намагаємося переконати штаб-квартиру всіма можливими способами», – йдеться в повідомленні.

Там нагадали, що команда Мetro Україна працює над забезпеченням продовольчої безпеки держави та підтримує роботу своїх торгових центрів там, де це можливо – в усіх областях України, окрім тимчасово окупованих територій. – «Співробітники Мetro працюють в складних умовах, аби щодня продукти харчування та інші товари отримували сотні тисяч українців та професійних клієнтів».

Також команда Мetro Україна зазначила, що активно здійснює гуманітарну місію, щодня передаючи десятки тисяч одиниць товарів на підтримку Збройних Сил України, Сил Територіальної Оборони, лікарень, волонтерських організацій.

«Товарні запаси наших тимчасово зачинених торговельних центрів у Маріуполі та Миколаєві було передано на потреби української армії та місцевих громад. Ми працюємо задля добробуту українців та докладаємо багато зусиль аби бути почутими у штаб-квартирі», – заявили в Мetro Україна.

Нагадаємо, до списку міжнародних спонсорів війни НАЗК вже включило компанії Procter&Gamble, OpenWay Group, Danieli, TMS Tankers Ltd., Minerva Marine Inc., Thenamaris Ships Management, Delta Tankers Ltd., Dynacom Tankers Management Ltd., Leroy Merlin, ComNav Technology, Mondi Group/Mondi PLC, eKassir, Liberian International Ship & Corporate Registry та Bonduelle. Днями сюди ж додали французьку корпорацію Auchan Holding. 



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube