Увага, батьки і родичі! Підлітки в Україні попали під вплив рашистської войовничої субкультури і влаштовують бійки (ВІДЕО)


23:0027.02.2023

У Харкові правоохоронці затримали підлітків, які готували масову бійку. Поліція заявляє, що це було через запущений у Росії флешмоб. 

Про це повідомив голова поліції Харківської області Володимир Тимошко.

 (Пост у Фейсбук прихований через стандарти соцмережі).

ПВК Редан. Підлітки в Україні почали влаштовувати бійки під впливом субкультури з Росії

Протягом останніх кількох днів в українських соцмережах з’явилось відео з сутичками між підлітками й в інших містах України, де їх називають ПВК Редан (або Рьодан).

Тимошко зазначив, що росіяни запустили флешмоб, результатом якого мала стати масова бійка на площі Конституції у Харкові. Проте поліція затримала всіх юнаків, які брали в цьому участь. Тепер правоохоронці запрошують батьків: з ними зустрічатимуться ювенальні поліцейські та проводитимуть профілактичні бесіди.

У правоохоронних органах припускають, що інцидент міг бути пов’язаний із субкультурою «ПВК Редан», яка активно діє в Росії. Загалом до цього флешмобу в Харкові долучилися кілька десятків підлітків, але точну кількість поліцейські ще не підрахували, стверджує наш співрозмовник.

Крім того, такі зібрання вже проводили у Полтаві, Дніпрі, Івано-Франківську та Львові. Для цього створено Telegram-канал.

Також бійку попередили в Києві.

“На Печерську завдяки вчасному реагуванню ювенальних поліцейських, аналітиків столичного главку, оперативників та дільничних конфлікт вдалося попередити. Учасників доставили до відділу поліції для встановлення осіб та з‘ясування обставин”, – йдеться в повідомленні столичного управління поліції.

Назва Редан взята із манги Hunter x Hunter. Геней Редан у цій манзі є злочинною організацією. Також відома як «Примарна трупа» або «Павук». Учасники субкультури Редан надихалися японським твором. Звідси їх символ – павук із цифрою 4. Також підлітки носять довге чорне волосся і називають себе неформалами.

Імовірно, рух Редан було створено у вересні 2022 року. У цей час виник основний паблік «ВКонтакте», присвячений субкультурі. Його учасники обмінювалися локальними мемами, обговорювали одяг та музику. Проте вірусна популярність до них прийшла лише у лютому 2023 року після подій у московських ТЦ.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube