«Російський реваншизм має назавжди забути про Київ і Вільнюс, про Кишинів і Варшаву, про наших братів у Латвії та Естонії, в Грузії і в кожній іншій країні, якій зараз погрожують російські вбивці» – виступ Зеленського на міжнародному форумі в Каунасі (ВІДЕО)


13:1325.02.2023

Вчора, 24 лютого, у Каунасі  Університет Вітовта Великого (ВДУ) організував міжнародний форум «Формула миру президента Володимира Зеленського: спільні дії України та Литви для довгострокового миру».

В онлайн-форматі на форумі виступив Президент України Володимир Зеленський.

Відео виступу було оприлюднено сьогодні, 25 лютого, передає Інше ТВ.

У своєму зверненні Володимир Зеленський розповів про свою формулу миру і про наслідки російської агресії не тільки для України, а для всієї Європи.

«Українці і литовці спільно йдуть історією Європи. Ми з вами об’єднані поколіннями і століттями. Ми з вами пройшли часи хороші і часи трагічні, часи мирні і часи жорстокі.

Скільки б не були на світі українці та литовці, ми завжди боролися за свободу – так чи інакше. Нині видатний час. Час, коли ми можемо вибороти і гарантувати нашу з вами свободу не просто на роки, не просто на десятиліття.

Нині такий час, коли ми можемо захистити нашу з вами свободу назавжди

Росія повинна програти в Україні. Російський реваншизм має назавжди забути про Київ і Вільнюс, про Кишинів і Варшаву, про наших братів у Латвії та Естонії, в Грузії і в кожній іншій країні, якій зараз погрожують російські вбивці», – зокрема, сказав Володимир Зеленський.

Додамо, що на форумі політики, експерти та вчені Литви та України найвищого рівня обговорювали енергетичну безпеку, права людини та відновлення справедливості.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube