Рада позбавила Трухіна депутатського мандата, а Лероса відсторонили від участі в роботі ВР до кінця війни 


17:0023.02.2023

Верховна Рада достроково припинила повноваження народного депутата Олександра Трухіна.

Ухвалення відповідного проєкту постанови №9056 підтримали 288 народних депутатів на пленарному засіданні в четвер, повідомив член фракції “Голос” Ярослав Железняк.

“Рада підтримала припинення повноважень нардепа Олександра Трухіна”, – написав парламентарій у своєму телеграм-каналі.

Трухін входив до фракції “Слуга народу”. Після того як він став винуватцем дорожньо-транспортної пригоди у 2021 році й фігурантом справи про спробу підкупу патрульних поліцейських, його виключили з партії та фракції.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура 22 лютого повідомила, що Трухін визнав свою провину у спробі підкупу патрульних поліцейських і пішов на угоду зі слідством.

Верховна Рада ухвалила рішення відсторонити позафракційного народного депутата Гео Лероса від роботи з ухвалення рішень у парламенті до кінця пленарного засідання.

Як повідомив член фракції “Європейська солідарність” Олексій Гончаренко, відповідне рішення парламент ухвалив на засіданні в четвер.

“Народний депутат Гео Лерос був позбавлений можливості брати участь у роботі Верховної Ради до кінця засідання. Голосували “за” – “Слуги”, “ОПЗЖ”, Довіра, “За майбутнє”, “Відновлення України” та “Батьківщина”. Лероса вирішили покарати за те, що він якось не так поставив запитання Єрмаку. А хто у нас Єрмак? Бог? Священний правитель? Верховний жрець? Що це за клоунада? Якщо Єрмак образився, то він може собі спокійно піти до суду. Вони працюють. Але позбавляти депутата можливості працювати не можна”, – написав Гончаренко у своєму телеграм-каналі.

Водночас він пояснив, що засідання ВР не закривалося з 24 лютого 2022 року, оскільки “під час дії воєнного стану засідання Ради не закривається, тобто Лероса відсторонили від участі в роботі Верховної Ради до кінця війни”.

Член фракції “Голос” Ярослав Железняк уточнив, що це рішення підтримав 261 народний депутат. Парламентарій припустив, що таке обмеження стосовно Лероса може діяти протягом наступних шести місяців.

“Оскільки працює зараз у режимі безперервного засідання, то Гео позбавлений участі до кінця поточної сесії (це початок вересня 2023 року) або до припинення воєнного стану і відповідно зміни спецрежиму роботи Ради під час війни. Тобто, скоріш за все, на півроку”, – зазначив Железяк у телеграмі.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube