Коли Байден був в Києві, Росія проводила випробування ракети “Сармат”. Невдало


07:4722.02.2023

Під час візиту президента Джо Байдена до Києва у понеділок Росія провела випробувальний запуск міжконтинентальної балістичної ракети “Сармат”, але запуск виявився невдалим.

Про це повідомляє CNN .

Росія провела випробування міжконтинентальної балістичної ракети, яке, схоже, зазнало невдачі приблизно в той час, коли президент Джо Байден перебував в Україні. Про це говорять два американських чиновники, знайомі з цим питанням.

За словами одного з чиновників, Росія заздалегідь повідомила Сполучені Штати про запуск через деконфліктну лінію. Інший чиновник сказав, що випробування не становило ризику для США, і що США не розглядають його як аномалію або ескалацію.

Випробування важкої ракети САРМАТ, яку на Заході прозвали “Сатана II” і яка здатна нести кілька ядерних боєголовок, схоже, провалилося, заявили офіційні особи. На думку американських чиновників, якби це випробування було успішним, президент Росії Владімір Путін висвітлив би його у своєму зверненні до нації у вівторок, якби воно спрацювало.

Натомість Путін не згадав про запуск у своїй промові, яка тривала годину і 45 хвилин. Однак він офіційно заявив, що Росія призупиняє участь його країни в новому договорі зі США про скорочення ядерних озброєнь СНО, що ставить під загрозу останній договір, який регулює два найбільші ядерні арсенали світу.

CNN спочатку повідомила, що випробування відбулося під час перебування Байдена в Україні, спираючись на інформацію з власних джерел. Після того, як ця історія була вперше опублікована, один з чиновників заявив, що випробування відбулося якраз перед приїздом Байдена в країну. Друге джерело повідомило CNN, що тест відбувся в понеділок, не вказавши більш точного часу.

Час проведення тесту свідчить про те, що США і Росія спілкувалися кількома різними каналами на початку цього тижня з метою деконфлікту – американські чиновники також повідомили росіян у неділю ввечері, за кілька годин до візиту Байдена до Києва, про те, що президент здійснить поїздку до української столиці, заявив у понеділок радник з національної безпеки Джейк Салліван.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube