Зеленський подякував десантникам 79-ї окремої десантно-штурмової бригади за хоробрість і влучність (ВІДЕО)


22:4416.02.2023

Про це президент України Володимир Зеленський говорив у своєму відеозверненні до народу України.

-Маємо чергову хорошу новину: повертаємо українців додому з російського полону. Сьогодні – ще 101 людина. Більшість – оборонці Маріуполя, рядові і сержанти. ВМС, прикордонники, Нацгвардія, сухопутники, тероборона. Один цивільний – перший заступник міського голови Енергодара.

Я щасливий за кожну з більш ніж сотні українських родин, до яких повертаються сини, брати, чоловіки. Я дякую нашому Координаційному штабу та всій нашій команді і всім, хто допомагає.

Провів сьогодні чергове засідання ставки, і в ньому взяли участь всі командувачі оперативних напрямків. Детально заслухали ситуацію і перспективи за кожним з оперативних напрямків. Постачання зброї, боєприпасів, підготовка наших військових, плани і можливості ворога, потенціал української відповіді. Тримати ситуацію і бути готовими до ескалаційних дій ворога – це пріоритет на найближчий час. Просуватися у подальшому звільненні нашої землі – це пріоритет, який ретельно готуємо, – зазначив Зеленський.

Він також розповів про те, що провів сьогодні кілька важливих міжнародних розмов – із тих, що посилюють. Зокрема, Зеленський повідомив про виступ онлайн в парламенті Норвегії, де приймався пакет допомоги Україні на 7 млрд. долларів на 5 років. Президент зазначив, що Норвегія – наш надійний партнер.

Розповів Зеленський про зустріч з головою МЗС ІЗраїлю та з лідером лейбористів Британії. Обома візитами президент задоволений.

Відбулася розмова і з президентом Казахстану. Подякував Литві, яка почала допомагати Україні ще до 24 лютого. Виступив на відкритті Берлінського кінофестивалю, який сьогодні проходить в кольорах України.

Відзначаючи успіхи українських військових, Зеленський подякував десантникам 79-ї окремої десантно-штурмової бригади і артилеристам 55-ї окремої артилеристської бригади за хоробрість і влучність.

-Дякую вам за умілу і стійку оборону Донеччини.

Зеленський також подякував захисникам на Запорізькому напрямі.

-І звичайно дякую нашим повітряним силам – ППО і пілотам, які забезпечили результат у збитті російських ракет.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube