Ізраїль має намір підтримати формулу миру Зеленського. Спільна пресконференція Кулеби і Коена (ВІДЕО)


16:1816.02.2023

Україна очікує ухвалення Ізраїлем рішень щодо надання військової допомоги, насамперед ідеться про захист українського неба, заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

“Ізраїлю добре відомий наш список військових потреб, його передавали минулому уряду, передавали цьому уряду. Ми очікуватимемо ухвалення відповідних рішень. Насамперед ідеться про захист українського неба”, – сказав Кулеба на спільній пресконференції з главою МЗС Ізраїлю Елі Коеном у Києві.

Кулеба заявив, що задоволений сьогоднішньою зустріччю з Коеном та “якістю розмови”.

Він також зазначив, що після їх телефонної розмови Коен приїхав до Києва “навіть швидше, ніж очікувалося”.

“Я думаю, що сьогодні ми закладаємо дуже серйозний фундамент. Але чи буде збудовано на цьому фундаменті повноцінний будинок – залежить від подальших рішень, які буде ухвалено або ні”, – наголосив Кулеба.

“Немає жодної об’єктивної причини, чому Ізраїль і Україна сьогодні не мають стояти пліч-о-пліч”, – зазначив міністр.

“Ми дуже вдячні уряду Ізраїлю за всі гуманітарні ініціативи. Також вдячні ізраїльському бізнесу та громадянам за підтримку. Особливо цінуємо волонтерів, які були тут із перших днів війни”, – наголосив глава зовнішньополітичного відомства.

Він зазначив, що гуманітарна підтримка дуже важлива, але найважливіше – перемога у війні.

“І Ізраїль знає це, як ніхто інший. Якщо не перемогти ворога, все інше втрачає сенс. Тому ми говорили не лише про гуманітарну підтримку, а й про інші речі. якими може допомогти Ізраїль”, – сказав Кулеба.

Міністр закордонних справ Ізраїлю Елі Коен заявив, що Ізраїль має намір підтримати запропоновану президентом України Володимиром Зеленським формулу миру.

“Ізраїль підтримає українську “мирну ініціативу” в межах ООН наступного тижня”, – сказав Коен на спільній пресконференці.

Він наголосив, що Ізраїль підтримує народ України, а також український суверенітет і територіальну цілісність.

Ізраїль має намір надати кредитні гарантії на суму до 200 мільйонів доларів для проєктів у галузі охорони здоров’я та цивільної інфраструктури в Україні, заявив міністр закордонних справ Ізраїлю Елі Коен.

“Протягом минулого року Ізраїль надав значну гуманітарну допомогу Україні, зокрема розгортання польового шпиталю Shining Star”, – сказав Коен на спільній пресконференції із главою МЗС України Дмитром Кулебою у Києві.

Коен також запевнив, що Ізраїль має намір продовжити підтримку України, зокрема він анонсував “кредитні гарантії до 200 мільйонів доларів на ізраїльські проєкти в галузі охорони здоров’я та цивільної інфраструктури”.

Міністр оголосив, що Ізраїль допоможе Україні “розробити розумну систему раннього запобігання”.

“Я пишаюся тим, що підтримую Україну в ці скрутні часи”, – сказав він.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube