СБУ проводить обшуки у Котвицького і Фукса (ФОТО)


15:0510.02.2023

Сьогодні СБУ проводить обшуки в екснардепа від “Народного фронту” Ігоря Котвицького (ще відомого як гаманець Арсена Авакова) та підсанкційного олігарха Павла Фукса.

Про це повідомляє Інсайдер.

СБУ розслідує кримінальну справу щодо махінацій з видобутку газу в Україні – там фігурує 15 млрд кубометрів газу і збитки державі на кілька мільярдів гривень.

СБУ проводить обшуки у Котвицького і Фукса (ФОТО) 1
СБУ проводить обшуки у Котвицького і Фукса (ФОТО) 15
СБУ проводить обшуки у Котвицького і Фукса (ФОТО) 3
СБУ проводить обшуки у Котвицького і Фукса (ФОТО) 16

Під час обшуків уже вилучили 300 000 доларів США, 250 000 євро та 1,5 млн гривень.

Як повідомили в ДБР, правоохоронці провели обшуки у колишнього народного депутата України VIII скликання, який за попередньою змовою з посадовцями ПрАТ «НАК «Надра України», Держгеонадра, ТОВ «Сахалінське» та комерційними структурами у період 2003-2022 років завдав значних збитків державі. Можлива сума збитків державі може сягати сотень мільйонів гривень.

Під «патронатом» екснардепа держструктури надавали спецдозволи на видобуток газу з відвертим порушенням процедур. У результаті сировина на папері коштувала набагато дешевше, також занижувались реальні обсяги видобутку на державному родовищі. Різницю клали «до кишені» організатори оборудки.

СБУ проводить обшуки у Котвицького і Фукса (ФОТО) 5
СБУ проводить обшуки у Котвицького і Фукса (ФОТО) 17
СБУ проводить обшуки у Котвицького і Фукса (ФОТО) 7
СБУ проводить обшуки у Котвицького і Фукса (ФОТО) 18
СБУ проводить обшуки у Котвицького і Фукса (ФОТО) 9
СБУ проводить обшуки у Котвицького і Фукса (ФОТО) 19

В Офісі генпрокурора додали, що за процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора розслідується кримінальне провадження за фактами зловживання службовим становищем посадовцями ПрАТ «НАК «Надра України» (ч. 2 ст. 364 КК України). За даними слідства, акціонерне товариство займалося інвестиційними проектами у геологорозвідувальній галузі на території України.

Через укладення низки угод з його власності на користь п’яти суб’єктів господарювання незаконно вибуло майно вартістю десятки мільйонів гривень.

Всі ці товариства афілійовані  з російським олігархом та народним депутатом України VIII скликання.

Наразі тривають обшуки за місцями здійснення господарської діяльності – в офісних приміщеннях товариств, а також проживання керівників та кінцевих бенефіціарів.

СБУ проводить обшуки у Котвицького і Фукса (ФОТО) 11
СБУ проводить обшуки у Котвицького і Фукса (ФОТО) 20
СБУ проводить обшуки у Котвицького і Фукса (ФОТО) 13
СБУ проводить обшуки у Котвицького і Фукса (ФОТО) 21

Вилучено документи, які підтверджують незаконність господарських операцій, засоби зв’язку, комп’ютерну техніку, мобільні телефони, документи, грошові кошти – понад 300 тис доларів США, 250 тис євро та 1,5 млн грн, законність набуття яких перевіряється.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube