SpaceX обмежила використання Starlink українськими військовими, бо…вони керують безпілотниками


09:4609.02.2023

Компанія SpaceX обмежила використання Starlink українськими військовими для керування дронами, заявила президентка й операційна директорка компанії Гвінн Шотвелл під час конференції у Вашингтоні 8 лютого.

Про це повідомляє Reuters.

Супутниковий інтернет-сервіс Starlink, який забезпечив українську армію широкосмуговим зв’язком для захисту від російського вторгнення, “ніколи не був призначений для використання в якості зброї”, заявила Шотвелл. Однак, за її словами, українці використали Starlink таким чином ненавмисно і це не було частиною жодної з угод.

Спілкуючись з журналістами, Шотвелл послалася на повідомлення про те, що українські військові використовували сервіс Starlink для керування безпілотниками. “В нас є можливості, щоб обмежити їх здатність робити це, і ми виконали це”, – додала Шотвелл.

Президентка SpaceX відмовилася уточнити, які саме заходи вжила SpaceX.

Використання Starlink з безпілотниками виходить за рамки угоди, яку SpaceX має з українським урядом, зазначила топменеджерка, додавши, що договір передбачає гуманітарні цілі, такі як надання широкосмугового інтернету лікарням, банкам і родинам, які постраждали від російського вторгнення.

Шотвелл також сказала, що у SpaceX не хотіли, щоб Starlink використовували в Україні “в образливих цілях”, а команда “не думала” про те, що українці можуть використовувати термінали з наступальною метою. Керівниця не уточнила, чи були збої у роботі Starlink в Україні наприкінці 2022 року повʼязані із заходами з обмеження використання військовими.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube