В рф закінчились зеки – для Пригожина


11:3109.02.2023

Власник ПВК Вагнера Євген Пригожин стверджує, що приватна військова компанія перестала вербувати російських в’язнів для участі у війні. Про це він повідомив, відповідаючи на запитання журналістів.

Слова Пригожина наводить його прес-служба, пише Медуза.

“Набір ув’язнених у ПВК “Вагнер” повністю припинено. Перед тими, хто у нас зараз працює, всі зобов’язання виконуються”, – заявив Пригожин. Він не назвав причину, чому ПВК відмовилася вербувати ув’язнених.

ПВК Вагнера почала вербувати ув’язнених для участі в російському вторгненні в Україну влітку 2022 року. За оцінками влади США і Великої Британії на грудень-січень, ПВК змогла завербувати 40 тисяч ув’язнених.

Глава фонду “Русь сидящая” Ольга Романова говорила в січні, що ПВК Вагнера могла залучити до 50 тисяч ув’язнених. Романова стверджувала, що на фронті залишилися близько 10 тисяч осіб, а решта загинули, дістали поранення, зникли безвісти, дезертирували або потрапили в полон.

На початку лютого Ольга Романова повідомила, що в російських колоніях продовжують вербувати ув’язнених для участі у війні, але люди, які проводили набір, говорили, що представляють міністерство оборони РФ, а не ПВК Вагнера.

Юристи і правозахисники заявили “Агентству” в лютому, що російських ув’язнених примушують вступати до лав ПВК Вагнера, погрожуючи новими кримінальними справами.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube