Землетруси в Туреччині: близько 3 тис. загиблих (ФОТО, ВІДЕО)


20:2206.02.2023

Вранці 6 лютого в Туреччині поблизу кордону з Сирією стався потужний землетрус, який забрав життя мінімум 2600 людей. Майже шість тисяч людей в обох країнах дістали поранення, зруйновано сотні будівель, серед яких історична турецька фортеця Газіантеп, внесена до списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Про це повідомили в Alijazeera.

Станом на 20:00 кількість загиблих від землетрусу в Туреччині та Сирії становить щонайменше 2600 осіб. Щонайменше 1651 людина загинула у 10 провінціях Туреччини, ще 11 119 отримали поранення. У Сирії кількість загиблих зросла до 968 осіб, 1326 отримали поранення.

Перший землетрус стався, коли люди спали, і його магнітуда склала 7,8 бала, це один із найсильніших землетрусів у регіоні принаймні за сторіччя. Другий сильний землетрус магнітудою 7,7 стався за 67 км на північний схід від турецького міста Кахраманмараш на глибині 2 км.

Землетруси в Туреччині: близько 3 тис. загиблих (ФОТО, ВІДЕО) 1
Землетруси в Туреччині: близько 3 тис. загиблих (ФОТО, ВІДЕО) 15
Землетруси в Туреччині: близько 3 тис. загиблих (ФОТО, ВІДЕО) 3
Землетруси в Туреччині: близько 3 тис. загиблих (ФОТО, ВІДЕО) 16
Землетруси в Туреччині: близько 3 тис. загиблих (ФОТО, ВІДЕО) 5
Землетруси в Туреччині: близько 3 тис. загиблих (ФОТО, ВІДЕО) 17
Землетруси в Туреччині: близько 3 тис. загиблих (ФОТО, ВІДЕО) 7
Землетруси в Туреччині: близько 3 тис. загиблих (ФОТО, ВІДЕО) 18

Речник МЗС України Олег Ніколенко повідомив, що посольство України в Туреччині перевіряє, чи немає серед загиблих українських громадян. Зараз у Туреччині проживають близько 50 тисяч українців. Разом з цим президент України Зеленський висловив співчуття й пообіцяв надати всю необхідну допомогу в боротьбі з наслідками землетрусу.

За словами віцепрезидента Туреччини Фуата Октая, пошкоджено понад 1700 будівель, серед них і фортеця Газіантепа II століття, яка включена до списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Землетруси в Туреччині: близько 3 тис. загиблих (ФОТО, ВІДЕО) 9Вигляд фортеці до землетрусуФото: Турецькі ЗМІ

Землетруси в Туреччині: близько 3 тис. загиблих (ФОТО, ВІДЕО) 11Вигляд фортеці після землетрусуФото: Турецькі ЗМІ

Землетруси в Туреччині: близько 3 тис. загиблих (ФОТО, ВІДЕО) 13Фото: Турецькі ЗМІ

Тим часом, за даними сирійського МОЗ, у результаті землетрусу загинули 237 осіб, ще 639 постраждали. Часткових руйнувань зазнала цитадель Алеппо, що теж визнана об’єктом спадщини ЮНЕСКО.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube