“Офіційно вони оголосили про 300 тис. мобілізованих, але їх набагато більше”, – Резніков про підготовку наступу


07:2002.02.2023

Міністр оборони України Олексій Резніков дав інтерв’ю французькому телеканалу BFMTV, в якому розповів про очікування наступу окупантів до річниці початку війни.

“Ми думаємо, що оскільки вони (росіяни) живуть символікою, вони спробують щось зробити в районі 24 лютого”, – сказав Олексій Резніков в ефірі.
“Ми не недооцінюємо нашого ворога”, – продовжив він, назвавши цифру “500 000 російських солдатів”, мобілізованих Кремлем. “Офіційно вони оголосили про 300 000, але коли ми бачимо війська на кордонах, за нашими оцінками, їх набагато більше”, – продовжив міністр.

На думку міністра оборони України, російські збройні сили “можуть спробувати здійснити наступ у двох напрямках: це може бути Донбас і це може бути південь”. Сценарій, до якого готується Київ і який мотивує президента Зеленського та його уряд просити нову військову допомогу у союзників по НАТО.

“Ми говоримо нашим партнерам, що ми теж повинні бути готові якнайшвидше”, – сказав Олексій Резніков.
“Саме тому нам потрібна зброя, щоб стримувати ворога, адже на війні все тримається на ініціативі”, – продовжив він.
Міністр оборони України подякував Франції за надання 12 нових гармат “Цезар”, наголосив на необхідності швидкого придбання Україною “повітряних активів”.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube