Митну службу України очолив Сергій Звягінцев


16:5901.02.2023

Кабінет міністрів у середу поклав виконання обов’язків голови Державної митної служби на Сергія Звягінцева, який з січня 2021 року обіймає посаду заступника голови ДМС.

Про це повідомила пресслужба уряду.

Звягінцев з квітня 2017 до січня 2020 року був директором Департаменту регулювання зовнішньоекономічної діяльності Міністерства економічного розвитку і торгівлі України.

У січні 2020 року очолив Департамент державного нагляду та контролю за безпекою на морському та річковому транспорті Державної служби морського та річкового транспорту України. З лютого 2020 року виконував обов’язки голови цього відомства, а з липня 2020 року обійняв посаду голови.

Останні два роки він працює заступником голови Держмитслужби.

У Державної митної служби немає постійного керівника вже понад рік. У листопаді 2021 року Павло Рябікін перейшов на роботу в Кабінет міністрів, і відтоді обов’язки голови Держмитслужби виконував В’ячеслав Демченко – директор Департаменту боротьби з контрабандою та порушеннями митних правил.

Сьогодні уряд визнав таким, що втратило чинність, розпорядження про тимчасове покладення виконання на Демченка обов’язків голови Державної митної служби.

Також Кабінет міністрів звільнив Олександра Щуцького з посади першого заступника голови Держмитслужби. Стосовно ще одного заступника Руслана Черкаського розпочато дисциплінарне провадження, його відсторонили від виконання обов’язків, повідомив голова фракції Слуги народу в Верховній Раді Давид Арахамія.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube