В Департаменті енергоефективності Миколаєва зникло обладнання на 5 млн.грн. Але кошти на його роботу депутати міськради дали


13:3531.01.2023

Сьогодні, 31 січня, на сесії Миколаївської міськради внесли зміни до рішення виконавчого комітету
Миколаївської міської ради від 11.10.2022 № 542 «Про затвердження Програми розвитку та
підтримки комунальних закладів охорони здоров’я Миколаївської міської ради та надання
медичних послуг, понад обсяг передбачений програмою державних гарантій медичного
обслуговування населення, на 2023-2025 роки».

І основні суперечки точились навколо виділення коштів для співвиконавця цієї програми – Департаменту енергоефективності.

Про це повідомляє Інше ТВ.

Так, депутат Андрій Янтар зауважив, що треба виключити з 90 млн.грн. кошти, які призначаються Департаменту енергоефективності та енергозбереження (сума не була озвучена – прим.ред.), оскільки немає впевненості, що ремонтно-будівельні роботи будуть виконані вчасно за участі Департаменту енергоефективності, приклад тому – відомий скандал з відкосами до вікон. До того ж є факт зникнення в Департаменті енергоефективності обладнання на суму 5 млн.грн. – зникнення обладнання виявили в вересні, до ЄРДР цей факт внесли в грудні.

Голова бюджетної комісії Федір Панченко нагадав, що на засіданні бюджетної комісії було прийнято рішення про виключення з цієї програми коштів на співвиконавця – Департамент енергоефективності та енергозбереження, а також про виключення цього виконавця з комплексної програми «Освіта» на 2022-2024 роки, зміни до якої депутати будуть розглядати.

Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич став на сторону Департамента енергоефективності, навівши приклади того, як цей Департамент бере участь в проекті НЕФКО. І мер хотів би «дозавантажити» їх роботою. До того ж, там новий керівник.

«Департамент енергоефективності сьогодні не може бути зруйновано, закрито і т.д. Ви праві, у нас є незакінчені (Департаментом енергоефективності – прим.ред.) об’єкти – та ж програма по заміні вікон в під’їздах. Мною було прийняте рішення: під час військових дій там виконує обов’язки керівника Алла Луцька, людина, якій я довіряю, яка дуже добре показала себе на посаді заступника керівника адміністрації Корабельного району. В минулому вона працівник правоохоронних органів – це як один з плюсів для мене. Я їй довірив, щоб вона розібралась в усьому», – сказав Олександр Сєнкевич.  

Мер поставив на голосування запропоновану правку – про виключення з програми коштів для Департаменту енергоефективності. «За» проголосував 21 депутат, тобто рішення щодо правки не було прийняте. А ось за всю програму, без змін, проголосувало 29 депутатів, таким чином, рішення було прийнято.

Аналогічне голосування було і по змінах до комплексної програми «Освіта» на 2022-2024 роки: за виключення Департаменту енергоефективності проголосувало 18 депутатів (рішення не прийняте), а ось за все рішення в первісному запропонованому вигляді проголосували 28 депутатів (рішення прийнято).

Як повідомляло Інше ТВ, Департамент енергоефективності Миколаєва витратив ₴41 млн на безнадійні проекти.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube