Йому можна? Нардеп Трухін замість суду поїхав за кордон


14:5230.01.2023

Вищий антикорупційний суд відклав до 15 лютого засідання за обвинуваченням народного депутата Олександра Трухіна у зв’язку з його відрядженням за кордон. Захисник політика просив не розголошувати країну.

Таке рішення 30 січня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Захисник Трухіна надав суду документи, які підтверджують, що нардеп з 30 січня по 12 лютого перебуває у відрядженні за кордоном. Водночас адвокат просив не розголошувати цю країну у зв’язку з трансляцією судового засідання. Сам політик виїхав за кордон ще в п’ятницю, 27 січня.

Прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури повідомив, що підстави для відкладення засідання є. Тому просив визначити причини поважності неявки на наступному засіданні, щоб дочекатися інших документів.

Засідання відклали до 15:00 15 лютого.

Як відомо, ВАКС визначив максимальний розмір застави нардепу Трухіну. Також на нього поклали такі обов’язки: прибувати за кожною вимогою до прокурора, слідчого судді або суду; повідомляти прокурора чи суд про зміну свого місця проживання та місця роботи; утримуватися від спілкування з приводу обставин викладених в повідомленні про підозру в цьому кримінальному провадженні з міністром внутрішніх справ України Денисом Монастирським, керівниками Національної поліції, Департаменту патрульної поліції, управління патрульної поліції у Києві Департаменту патрульної поліції та свідками.

Нагадаємо, генпрокурор погодив підозру нардепу Трухіну, яку підготували детектив НАБУ і прокурор САП. За версією слідства, у серпні 2021 року нардеп запропонував неправомірну вигоду патрульним поліцейським у розмірі 150 тисяч без вказівки грошової одиниці за те, щоб йому дозволили залишити місце ДТП, яке сталося за його участю. І хоча він не уточнив, про яку грошову одиницю йдеться, сама по собі факт такої пропозиції, незалежно від пропонованої суми, є караним корупційним злочином.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube