Та дайте вже нам літаки, бо Мельник просить у Німеччини субмарину і фрегат (ФОТО, ВІДЕО)


12:5229.01.2023

Два тижні назад заступник міністра закордонних справ України та колишній посол у ФРН Андрій Мельник запропонував передати Україні бойові літаки Tornado. У бундесверу є 93 багатоцільові бойові літаки Tornado, які скоро знімуть з озброєння і замінять на американські F-35.

А тепер Андрій Мельник пропонує Німеччині поділитися з Україною підводними човнами і кораблем. Відповідну пропозицію Мельник висловив у серії твітів.

За його словами, німецька компанія ThyssenKrupp виробляє одні з найкращих у світі підводних човнів класу HDW 212A, передає Ліга

“Бундесвер має шість таких підводних човнів. Чому б не відправити один до України? Тоді викинемо російський флот з Чорного моря”, – написав Мельник.

У наступному твіті український заступник міністра закликав передати німецькі підводні човни класу HDW 212 для ВМС України, щоб запобігти атакам російських військових кораблів у Чорному морі на українські міста.

Він запропонував подивитися відео про ці субмарини.

У третьому твіті Мельник запропонував передати Україні нещодавно списаний німецький корабель.

Та дайте вже нам літаки, бо Мельник просить у Німеччини субмарину і фрегат (ФОТО, ВІДЕО) 1
Та дайте вже нам літаки, бо Мельник просить у Німеччини субмарину і фрегат (ФОТО, ВІДЕО) 3

“Місяць тому Німеччина списала фрегат Lübeck. Щоправда, було 32 роки. Старий. Проте – за наявності політичної волі – він може бути перекинутий в Україну для боротьби з російськими підводними човнами та військовими кораблями в Чорному морі. Або принаймні його озброєння, таке як ракети Sea Sparrow та Harpoon”, – написав український дипломат.

Читайте також: Шольц – людина-загадка, і не тільки для нас, – експосол Мельник



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube