Головою Агентства відновлення призначено Мустафу Найєма


16:5127.01.2023

Мустафа Найєм залишає посаду заступника Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури та очолить Агентство відновлення та розвитку інфраструктури України

Відповідне рішення ухвалив Кабінет Міністрів на своєму засіданні.

Про це повідомили в Міністерстві інфраструктури України, передає Інше ТВ.

«У Агентстві відновлення продовжиться робота у рамках стратегічного плану повоєнної відбудови. Це складний і комплексний процес, який включатиме десятки тисяч обʼєктів для відновлення в усіх галузях.

Ключові задачі, які поставлені перед керівником Агентства, – запуск фактичної роботи з першими об’єктами відновлення, відпрацювання механізму взаємодії з донорами – Урядами країн, міжнародними фінансовими інституціями, неурядовими організаціями, а також координація запитів від регіонів щодо пріоритетних проєктів відновлення.

Ми розуміємо, що одне з головних питань, який ставить суспільство, – прозорість та підзвітність процесів відновлення. Можу сказати, що впродовж найближчих двох місяців в системі Агентства має запрацювати Антикорупційний офіс в центрі та регіонах. Разом з тим, ми відкриті до співпраці з представниками громадськості в питаннях протидії корупції та впровадження сучасних стандартів і процедур в процесі управління проєктами», – прокоментував Олександр Кубраков, Віце-прем’єр-міністр з відновлення України – Міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України.

Паралельно Агентство продовжує шукати найкращих експертів у галузі будівництва та архітектури, зокрема серед профільних неурядових і громадських організацій.

Довідка від Мінінфраструктури щодо новопризначеного керівника:

З серпня 2021 року Мустафа Найєм працював в команді Міністерства інфраструктури, а згодом Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури. Сферою його відповідальності було дорожнє господарство, автомобільні перевезення, безпека на транспорті, розвиток прикордонної інфраструктури та сервісів для водіїв.

За час своєї роботи Мустафі Найєму та його команді вдалось перезапустити роботу Укртрансбезпеки, набрати новий склад інспекторів, оцифрувати левову частину послуг.

Також було підписано Угоду про про лібералізацію вантажних автоперевезень ЄС, завершено дерегуляцію та максимально спрощено видачу ліцензій на міжнародні вантажні перевезення. Впроваджено нові правила відкритого ринку на міжобласні пасажирські перевезення.

Окремим важливим напрямком роботи став розвиток прикордонної інфраструктури.. За останній рік вдалось відкритий перший за 25 років новий автомобільний пункт пропуску «Красноїльськ» на кордоні з Румунією; збільшено пропускну здатність пункту пропуску «Краківець» на кордоні з Польщею, а також вперше за 17 років відновлено роботу на залізничному маршруті «Рахів – Валя Вишеулуй» до Румунії.

Окрім цього, запущена і наразі успішно проходить тестування система електронного перетину кордону єЧерга.

Як повідомляло Інше ТВ, Оптимізація та відновлення. В Україні два держагентства “народили” третє



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube