Міноборони закуповує і вітчизняну зброю – Резніков розповів деталі (ФОТО)


08:5027.01.2023

САУ “Богдана” — колісна самохідна артилерійська установка українського виробництва.

Міністерство оборони України у 2022 році закуповувало озброєння та військову техніку у вітчизняних виробників, тому західні танки на фронті буде підтримувати українська артилерія.

Про це заявив у своїй сторінці в соцмережі Фейсбук міністр оборони України Олексій Резніков, який також анонсував представлення вітчизняних розробок у сфері БПЛА.

Міноборони закуповує і вітчизняну зброю - Резніков розповів деталі (ФОТО) 1
Міноборони закуповує і вітчизняну зброю - Резніков розповів деталі (ФОТО) 3

-Багато хто впізнав, що на фото – техніка українського виробництва. Міноборони не афішувало це, але весь минулий рік ми не припиняли закупівлі ОВТ у вітчизняних виробників. Там, де було можливо, у межах компетенції сприяли розгортанню у нових локаціях та збільшенню потужностей. Так само минулого року після критичного періоду, коли значний обсяг ресурсів спрямовувався на імпорт необхідного для оборони, Міноборони підготувало перехід, щоб у 2023 році максимальний обсяг коштів було спрямовано українським виробникам. Це стосується усіх компонентів – від форми, взуття, бронежилетів і БПЛА до важкої зброї і боєприпасів. На фото – українська САУ «Богдана» калібру 155-мм. Одна така артсистема успішно пройшла випробування на полі бою. Нові артсистеми Міноборони профінансувало ще навесні 2022 року. Танки західного виробництва, які надійдуть за кілька місяців, на фронті буде підтримувати українська – у всіх розуміннях цього слова – артилерія.

Я вже озвучував свій підхід. Україна має бути максимально незалежною у всіх компонентах забезпечення оборони, де це можливо. Це робить нашу країну бажаним партнером, посилює наші позиції. Саме тому Міноборони нарощуватиме зусилля у контексті стимулювання українських виробників.Невдовзі представимо перші результати нашого руху щодо БПЛА.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube