Делегація Всеукраїнської Ради церков і релігійних організацій України зустрілася з Папою Римським Франциском (ФОТО)


08:5026.01.2023

У Ватикані відбулася зустріч делегації Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій України з Папою Римським Франциском.

Про це повідомляє пресслужба ПЦУ.

Предстоятель Православної Церкви України Блаженнійший Митрополит Епіфаній звернувся до Святійшого Папи Римського Франциска з проханням використати його вплив для допомоги Україні.

-Ми знаємо, наскільки Ваш голос, як глави Католицької Церкви, важливий для сотень мільйонів християн у всьому світі та для всіх людей доброї волі. Він важливий і для України, де рани відкриті та кровоточать, а тому серця і душі особливо чутливі.

Ми дякуємо Вам за молитву про Україну. Впевнений, що завдяки Вашому заклику в цій молитві про перемогу правди і справедливий мир щодня єднаються мільйони голосів. І ми віримо, що духовна сила любові та співстраждання, сила Божого милосердя здатна творити чудеса, здатна зупинити поширення зла і перемагає його.

Тому ми просимо Вас, Ваша Святосте, закликати християн світу до посту і молитви про перемогу правди і справедливий мир для України 24 лютого – в день, коли рік тому розпочалася велика агресія проти нашої країни. Така думка народилася між нами під час спілкування і ми просимо Вас підтримати цю ініціативу.

Делегація Всеукраїнської Ради церков і релігійних організацій України зустрілася з Папою Римським Франциском (ФОТО) 1
Делегація Всеукраїнської Ради церков і релігійних організацій України зустрілася з Папою Римським Франциском (ФОТО) 15
Делегація Всеукраїнської Ради церков і релігійних організацій України зустрілася з Папою Римським Франциском (ФОТО) 3
Делегація Всеукраїнської Ради церков і релігійних організацій України зустрілася з Папою Римським Франциском (ФОТО) 16
Делегація Всеукраїнської Ради церков і релігійних організацій України зустрілася з Папою Римським Франциском (ФОТО) 5
Делегація Всеукраїнської Ради церков і релігійних організацій України зустрілася з Папою Римським Франциском (ФОТО) 17
Делегація Всеукраїнської Ради церков і релігійних організацій України зустрілася з Папою Римським Франциском (ФОТО) 7
Papa Francesco 2023.01.25 Delegazione del consiglio Panucraino delle Chiese e delle Organizzazioni Religiose
Делегація Всеукраїнської Ради церков і релігійних організацій України зустрілася з Папою Римським Франциском (ФОТО) 9
Papa Francesco 2023.01.25 Delegazione del consiglio Panucraino delle Chiese e delle Organizzazioni Religiose
Делегація Всеукраїнської Ради церков і релігійних організацій України зустрілася з Папою Римським Франциском (ФОТО) 11
Papa Francesco 2023.01.25 Delegazione del consiglio Panucraino delle Chiese e delle Organizzazioni Religiose

Ми щиро вдячні Вашій Святості за заклики виявляти милосердя до біженців, надавати гуманітарну допомогу потребуючим. Ми дякуємо всім громадам та інституціям Католицької Церкви, всім вірним, хто зробив і продовжує робити добрі справи для нашого стражденного народу.

Як Предстоятель Помісної Православної Церкви України, найбільшої релігійної спільноти нашої країни, про що свідчать дані соціологічних опитувань, хочу підкреслити нашу відкритість до діалогу та співпраці. Присутні тут очільники Української Греко-Католицької Церкви та Римсько-Католицької Церкви в Україні можуть підтвердити, що протягом багатьох років ми маємо успішну співпрацю та конструктивні взаємовідносини. Як одна з Помісних Церков у родині Світового Православ’я ми засвідчуємо бажання Православної Церкви України долучитися до широкого православно-католицького екуменічного діалогу та, зокрема, до безпосередньої взаємодії з Апостольською Столицею. Впевнений, що це принесе користь і нашим Церквам, і Україні.

 Митрополит Епіфаній подарував Папі подарунок – скульптурну металеву копію «Великого бурштинового серця України». Унікальний за розміром бурштиновий камінь у формі зраненого серця, який зображає ця скульптура, був знайдений на півночі України. На момент вторгнення «Бурштинове Серце» зберігалося в Бучі та протягом часу окупації росіянами цього міста було закопане в землю і так врятоване від викрадення.

Голова делегації єпископ Української єпархії Вірменської Апостольської Церкви Маркос Оганесян від імені Ради привітав Папу Франциска і подякував йому за зустріч.

“Пригадуючи теплу зустріч зі святим Папою Іваном Павлом II у Києві в 2001 році, для нас особливо приємно сьогодні бачити продовження цього міжрелігійного та міжконфесійного діалогу тепер у Апостольській столиці”, – сказав він.

“Для нас є надзвичайно важливою – продовжив єпископ Маркос – ця можливість поділитися з Вами як почуттями болю і страждань, які переживає наш народ у цей час визвольної боротьби з російським агресором, так і прикладами жертовної солідарності та відчайдушного героїзму наших цивільних співгромадян і захисників-військових, які практично втілюють Господню заповідь: “Люби свого ближнього, як самого себе”, покладаючи свої душі та матеріальні блага, щоб врятувати Український народ від знищення”.

Єпископ Маркос висловив переконання, що сьогодні голос Церкви і релігійних спільнот різних конфесій має голосно звучати в усьому світі за відновлення поваги до принципів і норм міжнародного права і основоположних прав людини та їх дотримання.

“І ми щиро віримо, що Ваш і наш голос проти цієї несправедливої російської агресії, на захист скривдженого та зраненого українського народу буде почуто! І ми щиро сподіваємося незабаром гостинно прийняти Вас у Києві під мирним небом вільної та незалежної демократичної України!” – підкреслив глава делегації ВРЦіРО.

На згадку про візит єпископ Маркос подарував Папі Франциску дитячий малюнок, який символізує любов до України. Також Понтифіку було передано зменшену копію скульптури Архістратига Михаїла, яка є частиною фонтану в парку “Володимирська гірка” у Києві.

Делегація Всеукраїнської Ради церков і релігійних організацій України зустрілася з Папою Римським Франциском (ФОТО) 13

Папа Франциск відповів, що він вдячний Богу за те, що ця зустріч дозволяє йому певним чином мати близький контакт з українським народом, який є завжди присутній у його молитвах протягом цих місяців. Також подякував присутнім, що релігійні організації в Україні спільно працюють задля допомоги людям і швидкого досягнення миру

“Ваші діяння, здійснені з наполегливістю і мужністю, ефективно готують завтрашній день, день миру, в якому економічні та політичні інтереси, що породжують війну, нарешті поступляться місцем спільному благу народів. Щодня я молюся про це. Молюся з вами і за вас, дорогі брати, за ваш народ, за улюблений український народ. Нехай Бог благословить його даром миру!”.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube