Рішення прийнято: Німеччина передасть Україні танки Leopard 2


20:1624.01.2023

Інші союзники, зокрема зі Скандинавії, також хочуть поставити основні бойові танки Leopard 2 в Україну. Уряд Німеччини хоче надати дозвіл на експорт таких танків, які перебувають у власності інших держав, наприклад, Польщі.

Про це повідомляє SPIEGEL.

У вівторок у другій половині дня газета “Wall Street Journal” повідомила, що в США розглядається питання про постачання бойових танків “Абрамс” у чималій кількості. Франція також розглядає можливість постачання бойових танків в Україну.

Німецькому рішенню, очевидно, передували інтенсивні кількаденні консультації з союзниками, особливо у Вашингтоні. Шольц завжди підкреслював, що хоче постачати бойові танки лише у співпраці з іншими країнами, такими як США.

Нещодавно з’явилися повідомлення про розбіжності між Німеччиною та адміністрацією США, з приводу яких Шольц висловив внутрішнє роздратування.

За даними SPIEGEL, німецькі танки Leopard мають надійти зі складів Бундесверу. У середньо- та довгостроковій перспективі до розгортання можуть бути підготовлені додаткові бойові танки з промислових запасів.

Нещодавно партнери уряду, Зелені та СвДП, посилили тиск на компанію Scholz щодо постачання бойових танків в Україну. Лише нещодавно канцлер вирішив надати Україні бойові машини піхоти Marder.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube