В світі дефіцит глобальних перемог, Україна його усуває і пропонує бути поруч, – Зеленський звернувся до ассоціації держпалат США (ВІДЕО)


20:2023.01.2023

Володимир Зеленський звернувся до лідерів січневої зустрічі Національної асоціації державних палат США, яка зосереджує увагу на політиці й економічному зростанні Сполучених Штатів.

Глобальна свобода давно має дефіцит глобальних перемог. Україна разом з Америкою, із партнерами цей дефіцит усуває. Утім, іти цим шляхом треба разом – до перемоги.

Коли ми зможемо завершити цю війну, вигнавши окупантів, так само разом зможемо почати складну роботу з відбудови України – наших міст, нашої економіки, інфраструктури.

Ми вже змогли привернути увагу й налагодити співпрацю з такими гігантами міжнародного фінансового й інвестиційного світу, як BlackRock, J.P. Morgan і Goldman Sachs. Тисячі таких прикладів можливі! І кожен може стати великим бізнесом, працюючи з Україною. В усіх галузях, від зброї та оборони до будівництва, від зв’язку до аграрного сектора, від транспорту до IT, від банків до медицини.

Ваші блискучі оборонні системи, як-от HIMARS чи Bradley, уже поєднують нашу історію свободи з вашими підприємствами. Чекаємо на Patriot. Придивляємося до Abrams. Тисячі таких прикладів можливі! І кожен може стати великим бізнесом, працюючи з Україною”.

За словами Зеленського, на всій території України, яку тимчасово окупували російські війська, панує грабунок.

Росіяни крадуть зерно й сільськогосподарську техніку в українських фермерів.

Окупанти розбирають фабрики й вивозять обладнання в Росію. Грабують склади, магазини й помешкання людей. І крадуть людей – вони розглядають людей саме як ресурс. Близько 2 мільйонів українців силою вивезені в Росію – депортовані.

Вірю, що свобода завжди має перемагати. І запрошую вже зараз працювати з нами.

І я дякую лідерам і кожному американцю за розуміння необхідності підтримувати Україну в боротьбі проти агресора.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube