Країни-посередники передали путіну черговий мирний план по Україні. Він думає і планує напад на Грузію


09:0823.01.2023

Про це пише Телеграм-канал Генерал СВР, відомий своїми інсайдами з кремлівських кабінетів.

Під час оперативної наради з постійними членами Ради Безпеки РФ, яка відбулася в п’ятницю в режимі відеоконференції, президент Росії Володимир Путін відмовився обговорювати тему другого етапу мобілізації, заявивши водночас, що мобілізацію ніхто не скасовував, і підтвердив, що продовження мобілізації “питання вирішене”.
Під час закритої частини наради у вузькому складі президент виявився більш балакучим, зробивши кілька “прогресивних” заяв. Так Путін сказав, що необхідно реалізувати ідею швидкої результативної “спецоперації” щодо сусідньої країни, де перемогу можна практично “гарантувати”. Такою країною президент вважає Грузію. Путін упевнений, що за домовленості з частиною нинішнього грузинського керівництва можна спровокувати конфлікт, реалізувавши переможний сценарій, і заразом допомогти тій частині проросійськи налаштованого керівництва Грузії позбутися “небажаних елементів” у владі. Паралельно президент Росії збирається вирішувати “вірменське питання”, яким чином, щоправда, не уточнив. Готові сценарії спецоперації перебувають у президента ще з осені минулого року і зараз він дав розпорядження адаптувати їх до сьогоднішніх реалій і надати йому до першого лютого.
На вихідних Путін провів низку консультацій із людьми з ближнього оточення. Темою для обговорення стали “мирні пропозиції”, передані через неформальні канали від керівництва впливової країни-посередника президенту Росії. Суть пропозицій зводиться до того, що Путіну пропонують вивести війська на кордони 23 лютого 2022 року. Далі, протягом семи років перехідний період передачі Криму Україні, ЛДНР у територіях на 23 лютого 2022 року залишаються під контролем Росії від семи до десяти років без формального визнання цих територій російськими з боку більшості країн, після чого статус цих територій має бути врегульовано з Україною. Демілітаризована зона кордону з Україною з боку Росії та Республіки Білорусь, а також передача військових злочинців і виплати компенсацій Україні також у пропозиціях. Для “збереження обличчя”, Путіну запропонували після виведення військ на кордони станом на вечір 23 лютого 2022 року, відтермінування на один рік із реалізацією решти рішень. Передбачається, що президент Росії зможе оголосити це “перемогою”, що дасть змогу йому або “наступнику” обратися президентом не пізніше березня 2024 року. Україні при цьому гарантовано вступ до НАТО влітку 2024 року. Посередниками готові виступати сім країн-гарантів. Ці пропозиції поки що не надходили українській стороні, посередники чекають відповіді з боку Путіна. Президента Росії попередили, що в разі відмови Україні буде поставлено все необхідне озброєння для розгрому російських військ на всій території України в межах грудня 1991 року.
Путін думає, – йдеться в повідомленні.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube