Миколаївська ОВА підписала Меморандум про взаєморозуміння з Управлінням Верховного Комісара ООН у справах біженців в Україні (ФОТО)


15:5622.01.2023

У неділю, 22 січня, начальник Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім та представниця Управління Верховного Комісара ООН у справах біженців в Україні Кароліна Ліндхольм Біллінг підписали двосторонній Меморандум про взаєморозуміння задля надання підтримки постраждалим від війни та внутрішньо переміщеним особам у Миколаївській області.

Про це повідомили в пресслужбі Миколаївської ОВА, передає Інше ТВ.

Начальник Миколаївської ОВА Віталій Кім висловив щиру подяку Управлінню Верховного Комісара ООН у справах біженців за підтримку, яка надається Миколаївській області, та зазначив, що підписання Меморандуму є важливим кроком для подальшої взаємодії між сторонами. Зі свого боку представниця УВКБ ООН Кароліна Ліндхольм Біллінг подякувала команді Миколаївської ОВА за допомогу, яку область надавала внутрішньопереміщеним особам, та наголосила на продовжені плідної співпраці.

Зокрема, як йдеться в Меморандумі, сторони співпрацюватимуть та координуватимуть зусилля у наданні будівельних матеріалів для ремонту пошкодженого житла, встановленні й облаштуванні модульних будинків, вирішенні потреб постраждалих та внутрішньо переміщених осіб через юридичну й психосоціальну підтримку тощо.

Також сторони обговорили надання багатоцільової грошової допомоги для працездатних осіб, що втратили роботу під час воєнного стану та не мають права на отримання різних державних соціальних допомог. Грошова допомога для таких осіб дозволить запобігти негативним тенденціям міграції професійних кадрів з області та зберегти кадровий потенціал спеціальних професій для відбудови Миколаївщини.

Зазначимо, що УВКБ ООН на постійній основі співпрацює з Миколаївською ОВА та допомагає населенню області. Так, Управління забезпечує ВПО необхідними продуктовими, гігієнічними наборами, а домогосподарства, що постраждали внаслідок воєнних дій, будівельними матеріалами (зокрема, Очаківській громаді було надано 10 фур з ремонтними наборами). У місця компактного проживання передає генератори, спальні комплекти, обігрівачі та розкладні ліжка, кухонними наборами. Крім того, УВКБ ООН надає допомогу для облаштування Пунктів незламності та забезпечує виплати багатоцільової грошової допомоги особам, що постраждали через війну.

Як повідомляло Інше ТВ, ООН планує виділити близько $4 млн. на розміновування Миколаївської області – Мінреінтеграції



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube