Заступник генпрокурора влаштував собі новорічні канікули в Іспанії. Ще цікавіше, хто його туди возив (ФОТО)


07:3321.01.2023

Заступник генерального прокурора України Олексій Симоненко на новорічні свята їздив на відпочинок до Іспанії.

Таку інформацію оприлюднив журналіст Михайло Ткач у своєму Facebook, наголосивши, що фотографіями з відпустки поділилася у своєму Instagram дружина Симоненка.

За його словами, джерела у правоохоронних органах підтвердили, що чиновник перебував в іспанському місті Марбелья протягом 10 днів – з 30 грудня до 8 січня.

Заступник генпрокурора влаштував собі новорічні канікули в Іспанії. Ще цікавіше, хто його туди возив (ФОТО) 1
Заступник генпрокурора влаштував собі новорічні канікули в Іспанії. Ще цікавіше, хто його туди возив (ФОТО) 5

“Виїзд з України 30.12.2022 через ППр Краківець на автомобілі мерседес р.н. ВС 0001 ХН, разом з Віктор Деркач (за кермом) Повернення в Україну 08.01.2023 через ППр Краківець разом з Роман Серетко (за кермом) на тому ж авто.Номер авта «0001», на якому виїжджав з країни заступник генпрокурора, здався мені надто нескромним для людини на такій посаді і я вирішив його перевірити. Виявилося, що авто зареєстроване на компанію ТОВ «ХОЛДИНГ „ГРАНД ГОТЕЛЬ“». Компанія належить дружині дуже відомого львівського підприємця і депутата Григорія Козловського. Правоохоронці рівня Симоненка не можуть не знати чим саме займається людина, яка має стосунок до ТОВ «Винниківська тютюнова фабрика», почесний президента ФК «Рух» та власник улюбленого з початку повномасштабного вторгнення росії серед нашої еліти готеля у Львівській області «Emily Resort», який гостинно, а іноді навіть безкоштовно, приймає топ-посадовців на ночівлю, тиждень, місяць. Але і це ще не все.

Роман Серетко, який завозив заступника гепрокурора в Україну, є охоронцем знову ж таки пана Козловського. Якщо подивитись у відповідному додатку як записаний в телефонах пан Серетко, то записаний він як охоронець Козловського та начальник охорони того самого готеля «Emily Resort».

Віктор Деркач, який вивозив з країни на машині Козловського заступника генпрокурора, у 2016-2018 роки подавав декларації про майновий стан як працівник Управління Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України у Львівській області.

Питань, власне, декілька:

– Як пройшла десятиденна новорічна відпустка заступника генпрокурора Симоненка в сонячній Іспанії?

– Що аж настільки пов‘язує тютюнового бізнесмена Козловського із заступником генпрокурора?

– Скільки або як Симоненко сплатив Козловському за послугу «перетин кордону» з водієм-охоронцем?

– Як охоронці пана Козловського виїжджають з країни?

– Що взагалі відбувається?

Заступник генпрокурора влаштував собі новорічні канікули в Іспанії. Ще цікавіше, хто його туди возив (ФОТО) 3
Заступник генпрокурора влаштував собі новорічні канікули в Іспанії. Ще цікавіше, хто його туди возив (ФОТО) 6

Як відомо Симоненко після звільнення Ірини Венедиктової з посади генерального прокурора виконував її обов’язки до призначення на цю посаду Андрія Костіна.

Варто зазначити, що чиновник вже потрапляв у скандали, наприклад, у вересні 2021 року стало відомо, що його дружина купила новий автомобіль Mercedes за ціною в 20 разів нижчою, ніж зазначено у декларації.

Крім того, наприкінці 2020 року він підписав рішення щодо передачі справи про можливе хабарництво заступника голови ОПУ Олега Татарова з НАБУ до СБУ. Тоді в НАБУ заявили, що це “безпрецедентне в історії України втручання у розслідування”.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube