Сьогоднішній “Рамштайн” зміцнить нашу стійкість, – Зеленський (ВІДЕО)


20:2820.01.2023

Сьогодні день «Рамштайну» – і оборонних новин для України, які тиждень за тижнем приносить наш дипломатичний марафон. Не завжди можна публічно оголошувати, про що ведуться розмови у форматі «Рамштайну». Це закрита дискусія – і так має бути.

Загалом можна підсумувати, що сьогоднішній «Рамштайн» зміцнить нашу стійкість. Партнери принципові у своєму ставленні – вони будуть підтримувати Україну, скільки це необхідно для нашої перемоги. Так, ще доведеться поборотись за постачання сучасних танків, але щоденно ми робимо сильнішою очевидність безальтернативності того, що рішення щодо танків має бути ухвалене. Я дякую всім партнерам, які чітко підтримали українську позицію в дискусіях, що відбулись.

Загалом, за тиждень вдалося досягти кількох речей, суттєво посилити наш артилеристський кулак, дуже вагомо – і гарматами, і снарядами. Є хороші результати щодо бронетехніки, додались ількасот бойових машин до нашого арсеналу, значні результати по ракетам для наших ракетних систем і наших зенітників.

Один з найбільших оборонних пакетів оголошено США, я дякую за нього президенту Байдену, усім конгресменам, усім американцям, які знають, що свобода не може програти.

Дякую нашим європейським союзникам, які цього тижня зробили чергові кроки для нашого спільного захисту. Єдине, що важливо підкреслити – це час постачання. Кожна домовленість має виконуватись максимально швидко.

Володимир Зеленський підреслив, що і наступний тиждень буде таким самим насиченим. Президент наголосив, що танки і далекобійні ракети вкрай необхідні Україні і зазначив, що “почув розуміння наших потреб”.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube