Депутати Європарламенту закликають Шольца надати Україні бойові танки Leopard 2. Шольц в Давосі обіцяє Україні підтримку, а щодо танків мовчить


18:5818.01.2023

Сьогодні, 18 січня, депутати Європарламенту закликали канцлера Німеччини Шольца надати Україні бойові танки Leopard 2.

Про це йдеться в пресрелізі на сайті установи, передає Інше ТВ.

У щорічному звіті за 2022 рік про виконання Спільної політики безпеки і оборони (СПБО), прийнятому в середу 459 голосами “за”, 93 “проти” і 85 “утрималися”, депутати Європарламенту закликали до негайного розгортання сучасного озброєння і системи протиповітряної оборони наступного покоління, а також закликали канцлера Німеччини Шольца доставити основні бойові танки Leopard 2 в Україну без подальших зволікань. Вони підкреслюють, що Україна захищає свою територіальну цілісність у межах міжнародно визнаних кордонів і терміново потребує військової допомоги та важкого озброєння для перемоги у війні.

На Всесвітньому економічному форумі у Давосі канцлер Німеччини Олаф Шольц запевнив, що підтримка України у війні з Росією триватиме безстроково, пише “Європейська правда” із посиланням на Welt.

“Ми продовжимо підтримувати Україну – стільки, скільки буде потрібно”, – сказав Шольц.

Для того, щоб агресивна війна Росії зазнала невдачі, Німеччина “безперервно” і в тісній консультації з міжнародними партнерами постачає “велику кількість зброї”, підкреслив канцлер.

Шольц згадав, серед іншого, про обіцяну федеральним урядом поставку системи протиповітряної оборони Patriot. У своєму виступі він назвав надану і обіцяну Україні військову допомогу “глибоким переломним моментом у німецькій зовнішній політиці і політиці безпеки”.

Однак канцлер не відповів на питання про можливу поставку німецьких основних бойових танків Leopard, яке було предметом палких дебатів у коаліції і через яке Німеччина також перебуває під зростаючим міжнародним тиском.

Як повідомляло Інше ТВ, Президент Евроради закликав надати Україні танки



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube