Доля Пригожина вирішена – забагато на себе взяв, “Вагнеру” підріжуть крила


14:1113.01.2023

Вчора Путін під час наради з представниками керівництва військового блоку в режимі відеозв’язку висловив претензії з приводу невизначеності з узяттям Соледара. Військові доповіли, що для встановлення повного контролю над Соледаром може знадобиться від кількох днів до кількох тижнів.

Про це пише Телеграм-канал Генерал СВР, відомий своїми інсайдами з кремлівських кабінетів.

“Військове командування рекомендувало президенту не звертати увагу на запевнення Пригожина про виняткову роль ПВК в операції зі взяття цього населеного пункту. Пригожина військові охарактеризували як “п…здуна” і акцентували увагу президента на неймовірно високі втрати ресурсів з боку ПВК для досягнення сумнівних результатів. Путін сказав, що розбереться з цим питанням.
Уже після наради з представниками керівництва військового блоку Путін спілкувався з Патрушевим, який також доповів обстановку на фронті. На думку Патрушева, ПВК Пригожина на фронті протягом останніх чотирьох тижнів зазнали колосальних втрат, приблизно третина ПВК за місяць – це безповоротні втрати. І без поповнення таким темпом за місяць-півтора ПВК Пригожина на фронті просто перестане існувати.

Путін залишився задоволений доповіддю секретаря Радбезу. Рішення Путіна-Патрушева, ухвалене на закритій нараді на початку грудня минулого року, повністю не знищувати групу ПВК Пригожина на фронті, а лише істотно її послабити, успішно виконано. Пригожин, на думку Путіна і більшості з оточення президента, “надто багато на себе взяв” і йому було час підрізати крила.

Найближчим часом Пригожину буде запропоновано приділяти більше часу проектам в Америці, Азії та Латинській Америці. На фронті ПВК залишаться, але ініціатива і повний контроль будуть у Збройних сил РФ. Пригожину дозволять продовжити вербувати ув’язнених, але тільки в тій кількості, яка дозволить існувати ПВК на фронті в “розумних” межах. У разі перемир’я, мирної угоди, або поразки і виходу з окупованих територій, основна частина ПВК має бути знищена.
Командування Об’єднаним угрупованням військ на фронті перейшло Герасимову якраз на вичерпання ресурсів і ослаблення ПВК Пригожина”, – сказано в повідомленні.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube