У Пригожина визнали вбивство британського волонтера (ФОТО)


08:0212.01.2023

Медіа Пригожина повідомили, що зниклі британці нібито воювали на боці ЗСУ, проте українські та британські ЗМІ заявляють, що вони займалися волонтерською діяльністю.

У Соледарі загинув один із двох громадян, Великобританії, про зни кнення яких повідомлялося декількі днів назад. Про це повідомили на телеграм-каналі Gray Zone, який належить голові “групи Вагнера” Євгену Пригожину.

“Євген Пригожин також повідомив, що в ході боїв за Соледар у боях з “Групою Вагнера” було вбито як мінімум одного з двох громадян Великобританії — ними були Ендрю Бегшоу (Andrew Bagshaw) та Крістофер Перрі (Christopher Parry)”, — сказано в повідомленні .

Також йдеться, що документи обох британців було знайдено на тілі загиблого, який нібито воював із найманцями на боці ЗСУ.

Документи британських волонтерів

У Пригожина визнали вбивство британського волонтера (ФОТО) 1
У Пригожина визнали вбивство британського волонтера (ФОТО) 7
У Пригожина визнали вбивство британського волонтера (ФОТО) 3
У Пригожина визнали вбивство британського волонтера (ФОТО) 8
У Пригожина визнали вбивство британського волонтера (ФОТО) 5
У Пригожина визнали вбивство британського волонтера (ФОТО) 9

Український журналіст Андрій Цаплієнко заявив у себе в Telegram, що слова про те, що британці воювали на боці України – брехня. За його словами, вони були волонтерами, які вивозили цивільних із Соледара.

“Ці двоє справжніх героїв. Але жодного відношення до військових вони не мають. Обидва волонтери, які неодноразово вивозили мирних людей з Бахмута та Соледара. Нічого, що говорило б про їхню приналежність до Збройних Сил, у них не було”, — написав Цаплієнко.

За його словами, волонтери зникли 6 січня. Востаннє їхній чорний джип бачили, коли він рухався у бік Соледара. Однак до потрібної адреси вони не доїхали, а їхні мобільні телефони з моменту зникнення (приблизно о 08:45) не працюють.

У міністерстві закордонних справ Великобританії вже відреагували на інформацію про перебування тіла Ендрю Бегшоу. Як пише Sky News, в МЗС заявили, що підтримують сім’ї британців, які зникли безвісти в Україні.

Видання також пише, що британці не воювали на боці України, а займалися волонтерською діяльністю.

“Бегшоу проживає в Новій Зеландії, і його сім’я раніше опублікувала заяву, в якій йшлося про те, що він вирушив в Україну, тому що вважав це морально правильним вчинком”, — сказано в повідомленні.

А ось Крістофер Перрі, як повідомляється, працював тренером із бігу в Челтнемі, коли Росія вторглася в Україну 24 лютого минулого року.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube