Український нардеп висунув свою кандидатуру на посаду президента ПАРЄ. Що пропонує?


10:0609.01.2023

Народний депутат від «Слуги народу» й член делегації України в Парламентській асамблеї Ради Європи Олександр Мережко висунув свою кандидатуру на посаду президента ПАРЄ. Про це він повідомив на своїй сторінці в Фейсбук.

«Щиро вдячний своїм колегам за підтримку мого рішення висунути свою кандидатуру на посаду президента Парламентської асамблеї Ради Європи», – повідомив він, оприлюднивши відповідну заяву делегатів.

Мережко навів основні пункти своєї програми:

1) відновлення демократії всередині ПАРЄ, тобто антидемократичну систему виборів президента, яка є зараз, і яка є, по суті, виборами без виборів, треба замінити на справжні конкурентні вибори. У цьому плані ПАРЄ має бути взірцем демократичних виборів.

2) всередині ПАРЄ необхідно рішуче позбутися будь-якого російського чи проросійського впливу. Треба ці зміни зробити невідворотними і не допустити повернення до політики «діалогу» з росією.

3) ПАРЄ має розширити систему захисту прав людини. Треба активно протидіяти системним порушенням прав людини і злочинам проти прав людини, які скоюють країни, що не є членами Ради Європи, але які мають наслідки в країнах членах Ради Європи

Наразі ПАРЄ очолює лівий нідерландський політик Тіні Кокс.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube