Рашисти б’ють по Україні крилатими ракетами, які щойно з конвейєра


19:3229.12.2022

Російська армія під час масованого ракетного удару 29 грудня, випустила по Україні щонайменше одну крилату ракету Х-101, яка була виготовлена у четвертому кварталі 2022 року.

Про це повідомляє Defense Express.

Окупанти під час чергової масованої ракетної атаки випустили зі своїх Ту-95МС щонайменше одну ракету Х-101, яка була виготовлена у четвертому кварталі 2022 року – таку інформацію Defense Express отримав з власних джерел.

І тут передусім варто згадати таке – це вже не вперше, коли окупанти випускають доволі “свіжі” Х-101 під час масованих ракетних обстрілів. Так, наприклад, під час обстрілу 22 жовтня РФ випустила зі свого Ту-95МС крилату ракету, що була виготовлена у другому кварталі цього року.

В обох випадках залишається незрозумілим, який саме відсоток “свіжих” ракет рашисти випускають під час своїх ракетних ударів і цього разу ми можемо говорити про те, що, схоже, російській “оборонці” все важче “встигати” виробляти нові ракети – бо якщо у жовтні РФ використовувала Х-101, випущені у другому кварталі (квітень-червень), то тепер – аж у четвертому (жовтень-грудень), і час між виготовленням ракети і пуском зменшився щонайменше на декілька місяців.

Крилата ракета Х-101
Крилата ракета Х-101

Однією з причин цього може бути те, що рашистам з кожним місяцем все важче дістати закордонні компоненти, зокрема і комплектуючі з США, які вони активно використовують у своїй Х-101, водночас запаси таких компонентів, зроблені “заздалегідь”, мають властивість закінчуватися.

Нагадаємо, раніше ми розповідали про те, скільки ж днів потрібно рашистам, щоб виготовити одну Х-101, і там, зокрема, йшлося про таке – що в проміжку між 2 та 3 кварталом окупантам вдалося виготовити не менш як 52 ракет Х-101, водночас загалом у період з 2 кварталу 2018 року по 23 листопада 2022 року “оборонка” РФ виготовила не менш як 402 одиниці цих ракет.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube