Трьох мужніх білорусів, які вивели з ладу залізницю в час пересування російської військової техніки, засудили на 21-23 роки (ФОТО)


10:0628.12.2022

У Гомельському обласному суді 27 грудня оголошено вирок трьом білорусам, звинуваченим у саботажі на залізниці, якою йшли склади з російською військовою технікою для участі у війні в Україні.

Про це повідомляє Наша ніва

Денис Дікун отримав 23 роки колонії посиленого режиму, Дмитро Равіч – 22 роки ув’язнення та Олег Молчанов – 21 рік. Також кожного оштрафували на 4800 білоруських рублів, а їхнє вилучене при обшуках майно конфісковано.

Трьох мужніх білорусів, які вивели з ладу залізницю в час пересування російської військової техніки, засудили на 21-23 роки (ФОТО) 1
Трьох мужніх білорусів, які вивели з ладу залізницю в час пересування російської військової техніки, засудили на 21-23 роки (ФОТО) 5

За версією слідства, Дикун, Равіч та Молчанов, троє мешканців Святогірська Гомельської області, 28 лютого підпалили релейну шафу на залізничному перегоні Жердь – Останковичі (Гомельська область).

Трьох мужніх білорусів, які вивели з ладу залізницю в час пересування російської військової техніки, засудили на 21-23 роки (ФОТО) 3
Трьох мужніх білорусів, які вивели з ладу залізницю в час пересування російської військової техніки, засудили на 21-23 роки (ФОТО) 6

Через це на ділянці перестали працювати світлофори та стрілкові переведення, що могло призвести до зривів графіка руху поїздів з озброєнням та військовою технікою ЗС РФ для війни в Україні.

Усіх трьох затримали у Світлогірську 4 березня та висунули їм звинувачення за кількома статтями, в тому числі за державну зраду.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube