Суперклініка для суперлюдей. Олена Зеленська розповіла, куди пішли гроші за авто Мерк’юрі, яке продав Андрій Данилко


17:2524.12.2022

Як розповіла Зеленська на сторінці в Instagram, усі отримані кошти Данилко передав на благодійність. Артист спрямував їх на проєкт Superhumans, в рамках якого у Львові будують реабілітаційний центр для протезування дорослих і дітей, здійснення операцій із реконструкції понівечених частин тіла, а також лікування посттравматичного стресового розладу.

“Ви могли бачити цю новину: на лондонському аукціоні “Сотбіс” за еквівалент 11 млн гривень продали автівку Фредді Мерк’юрі, яка останні роки належала нашому Андрію Данилку. Та це зовсім не про шоубіз: усі виручені кошти Андрій спрямував на проєкт Superhumans, амбасадором якого став віднедавна, так само як Монатік і Масі Найєм”, – розповіла перша леді.

“Як членкиня правління я вже розповідала про цю унікальну ініціативу: у Львові створюється клініка, започаткована бізнесменом Андрієм Ставніцером (@stavnitser_andrey), для протезування дорослих і дітей, здійснення операцій із реконструкції понівечених частин тіла, а також лікування посттравматичного стресового розладу.

Тобто цей безпрецедентний в Україні заклад має повністю відновлювати українців після пережитого на війні. Повертати те, що намагався відібрати агресор: здоров’я, спроможність, можливості.

Нині заради цього ми відправляємо наших травмованих співвітчизників за кордон. Але незабаром усі найкращі світові практики будуть доступні в Україні. Рада розповісти, над чим команда проєкту працює просто зараз:

над запуском власної лабораторії з виробництва протезів із Superhumans уже працює німецька компанія Ottobock – незаперечний глобальний флагман технологій виготовлення різних видів протезів, ортезів та екзоскелетів (із представниками компанії ми щойно провели зустріч, під час мого візиту до Франції);

консультації щодо ефективного й доступного власного виробництва протезів команді надає також компанія Ossur – провідний виробник біонічних й інших протезів з Ісландії;

Superhumans відремонтує великий басейн, щоб якнайкраще відновлювати кінцівки та забезпечувати реабілітацію;

до команди приєднався медичний директор Андрій Віленський – педіатр і багаторічний керівник багатьох успішних клінік. Він уже формує чергу пацієнтів, планує корпус із реабілітації та шукає медичний персонал;

представники Superhumans і Міністерства охорони здоров’я підписали офіційний меморандум про співпрацю.

А головне, медичні сервіси, які надаватиме Superhumans, будуть безкоштовними і для військових, і для цивільних. Бо ми хочемо побудувати не лише суперклініку, але й суперкраїну для українців – наших суперлюдей”, – написала Олена Зеленська.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube