ПВК Вагнер отримала від Північної Кореї ракети, і це тільки перша поставка


19:3722.12.2022

Приватна російська військова компанія “Вагнер Груп” прийняла партію зброї з Північної Кореї для посилення російських військ в Україні, що є ознакою розширення ролі групи в цьому конфлікті, заявив у четвер високопоставлений представник адміністрації.

“Ми можемо підтвердити, що Північна Корея завершила первинну поставку зброї компанії “Вагнер”, яка оплатила обладнання. Минулого місяця Північна Корея доставила піхотні ракети і ракети в Росію для використання Вагнером”, – сказав чиновник, розмовляючи з Reuters на умовах анонімності.

Оцінка США, заснована на розвідданих, які будуть оприлюднені в четвер, полягає в тому, що кількість матеріалів, доставлених Північною Кореєю, не змінить динаміку бойових дій в Україні, “але ми стурбовані тим, що Північна Корея планує доставити більше військового обладнання для Вагнера”, – сказав чиновник.

Американські чиновники вважають, що постачання зброї Північною Кореєю є прямим порушенням резолюцій Ради Безпеки ООН і планують підняти це питання перед Радою Безпеки. Пхеньян створив балістичні ракети, здатні завдати удару практично по будь-якій точці Землі, кажуть експерти з озброєнь, а також зброю меншої дальності.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube