В Синоді УПЦ МП заговорили про свободу совісті і попросили Зеленського розблокувати діяльність підсанкційних єпархій


18:3220.12.2022

Синод Української православної церкви попросив президента Володимира Зеленського розблокувати діяльність підсанкційних єпархій.

Про це йдеться у відкритому зверненні синоду УПЦ МП до Зеленського, яке опубліковано на сайті організації від 20 грудня, передає ua.news.

У зверненні йдеться, що на початку вторгнення росії на територію України УПЦ МП першою серед інших релігійних організацій рішуче засудила цю військову агресію, організація допомагає матеріально військовим і переселенцям, а парафіяни УПЦ МП воюють за Україну.

Синод УПЦ МП заявив, що на церкву відбуваються нападки й вони «розпалюють релігійну ворожнечу, яка налаштовує одних громадян України проти інших».

На думку синоду,  персональні санкції, прийняті щодо представників УПЦ МП, невиправдані та є «грубим втручанням у діяльність релігійних організацій», яке заблокувало діяльність цілих єпархій.

В УПЦ МП назвали невідповідними міжнародному праву та Конституції України низку законопроєктів, внесених до Верховної Ради. Зокрема, №8221 – про забезпечення зміцнення національної безпеки у сфері свободи совісті та діяльності релігійних організацій.

Синод попросив Зеленського забезпечити право парафіян УПЦ МП на свободу совісті, захистити від нетерпимості за релігійною ознакою та розблокувати діяльність релігійних організацій, що потрапили під санкції, та їх священників.

В УПЦ МП закликали президента не допустити ухвалення законів, які перебувають на розгляді Верховної Ради та можуть обмежити діяльність цієї організації.

Як повідомляло Інше ТВ, Україна ввела санкції проти 7 московських попів (ПЕРЕЛІК)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube