Велика Британія поставить Україні “сотні тисяч артилерійських боєприпасів” на 250 мільйонів фунтів стерлінгів


09:0919.12.2022

Уряд Великої Британії продовжить допомагати Україні з озброєнням наступного року, і оголосив, що буде передано кілька сотень тисяч артилерійських боєприпасів на суму близько 250 мільйонів фунтів (близько 286 мільйонів євро).

Про це повідомляється на сайті британського уряду.

Прем’єр-міністр Ріші Сунак сьогодні [в понеділок] вирушає до Латвії, щоб обговорити зі своїми колегами з Об’єднаних експедиційних сил (JEF) поточні зусилля з протидії російській агресії в регіоні Північних країн і Балтії.

Визнаючи регіональні виклики, з якими стикаються країни Північної Європи та Балтії, включаючи триваючу агресію Росії, Прем’єр-міністр закликатиме лідерів країн-учасниць JEF зберегти або перевищити рівень підтримки України у 2023 році шляхом продовження надання летальної допомоги, забезпечення економічної стійкості та політичної підтримки.

Його заклик пролунає в той час, коли Велика Британія оголосить про постачання сотень тисяч артилерійських боєприпасів наступного року в рамках контракту вартістю 250 мільйонів фунтів стерлінгів, який забезпечить постійний потік критично важливих артилерійських боєприпасів в Україну протягом 2023 року.

“Велика Британія вже є провідним європейським постачальником оборонної допомоги Україні, включаючи відправку реактивних систем залпового вогню і нещодавно 125 зенітних гармат. З лютого ми також надали понад 100 000 боєприпасів, і ці поставки безпосередньо пов’язані з успішними операціями з відвоювання територій в Україні”, – сказано в повідомленні.

Минулого тижня Прем’єр-міністр особисто поінформував Президента Зеленського про нову підтримку, яка стане частиною пакету оборонної допомоги Великої Британії до 2023 року.

Прем’єр-міністр Ріші Сунак сказав:

“Від Полярного кола до острова Уайт Велика Британія та наші європейські союзники були єдині у своїй відповіді на вторгнення в Україну, і ми знову залишаємося непохитними у своєму прагненні до миру в Європі. Але для досягнення миру ми повинні стримувати агресію, і наші спільні розгортання по всьому регіону є життєво важливими для забезпечення нашої здатності реагувати на найсерйозніші загрози. Я знаю, що цей саміт Об’єднаних експедиційних сил лише підкреслить нашу тісну дружбу і непохитну підтримку України.

На засіданні JEF, у якому беруть участь лідери Данії, Фінляндії, Естонії, Ісландії, Латвії, Литви, Нідерландів, Швеції, Норвегії, Фінляндії та Великої Британії, також виступить Президент Зеленський. На саміті лідери обговорять оборонні можливості, яких потребують українські війська, зокрема подальше посилення протиповітряної оборони. Очікується, що вони також прискорять співпрацю між країнами ОЗС НАТО, посилять обмін розвідданими, зміцнять захист від гібридних загроз та захистять критично важливу національну інфраструктуру. В рамках цієї посиленої співпраці вони також обговорюватимуть підтримку Фінляндії і Швеції напередодні їх вступу до НАТО і збільшення кількості спільних навчань з метою подальшого зміцнення альянсу ОЗСЄ”.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube