У депутата держдуми рф знайшли 11 квартир в Києві – він вже від них відмовився


14:1113.12.2022

Українські правоохоронці повідомили про підозру депутату російської Держдуми Дмитру Сабліну за посягання на територіальну цілісність України.

Як повідомила Нацполіція, “досудове розслідування стосовно протиправної діяльності російського політика 1968 року народження проводять працівники слідчого управління Головного управління Національної поліції в Автономній Республіці Крим та місті Севастополі. Перед повномасштабним вторгненням як депутат теперішнього скликання Державної думи РФ голосував серед інших депутатів про надання дозволу на введення військ на територію України.

Водночас чоловік є уродженцем міста Маріуполь Донецької області.

Правоохоронці традиційно не називають ім’я підозрюваного, але українські ЗМІ дізналися, щомова йде про депутата держбуми від “Єдиної Росії” Дмитра Сабліна.

Йому заочно повідомлено про підозру в фінансуванні дій, вчинених з метою зміни меж території або державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, та посяганні на територіальну цілісність і недоторканість України, вчинені особою, яка є представником влади.

Крім цього правоохороці виявили квартири російського депутата в Києві.

Повідомляється, що в ході досудового розслідування було проведено 8 санкціонованих судом обшуків. Під час вказаних заходів виявлені та вилучені оригінали документів, що підтверджують наявність у Сабліна 11 квартир у місті Києва.

Зазначається, що на даний час вирішується питання про накладення арешту на вказану нерухомість.

Як повідомляє Медуза, у липні організація ветеранів “Бойове братерство”, одним із керівників якої він є, повідомляла, що Сабліна нагородили медалями ДНР “За відвагу” і “За визволення Маріуполя”.

Організація стверджує, що з березня Саблін відкривав у Маріуполі гуманітарні центри “Единой России”. Наприкінці листопада “Комсомольская правда” випустила статтю про “секретний підрозділ “Каскад” у зоні СВО”, де під командуванням Сабліна служить загін депутатів-добровольців із Держдуми і регіональних парламентів.

12 грудня Саблін повідомив, що заступник голови адміністрації президента РФ Сергій Кирієнко вручив йому орден мужності. Цього самого дня нагороду вручили голові уряду анексованої Херсонської області Андрію Олексієнку.

Саблін заявив РИА Новости, що у нього немає власності в Києві. У декларації про доходи депутата за 2021 рік немає інформації про нерухомість за кордоном. Згідно з документом, у Росії йому належать дві земельні ділянки, два будинки, квартира, машиномісце і госпбудівля.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube