Зеленський в шоу Netflix передбачив, що буде, коли путін помре, і розповів анекдот про євреїв


14:1912.12.2022

Кремлівська пропаганда промила мізки російському суспільству і зуміла переконати їх у тому, що “не було ніколи ніякої України”.

Про це президент Володимир Зеленський розповів у спецвипуску шоу Netflix “Мій наступний гість не потребує представлення”, передає Ліга.

Ведучий Девід Леттерман поставив йому запитання: “У РФ кажуть, що не було ніколи ніякої України. Як можна вважати, що України немає?”

Глава держави відповів, що “це все наративи, як і політика Путіна, його оточення”, які Кремль “спеціально розвиває та представляє своєму суспільству”.

“На жаль, скажу чесно: вони перемогли своє суспільство. Перемогли їхній розум. <…> Щоб спрацювало це вторгнення, треба було… повністю занурити їх у цю інформаційну бульбашку: що українців немає, що це десь там якась околиця, що у них немає мови, спадщини, історії, що все це вони у нас відірвали з розпадом Радянського Союзу, що вони відірвалися тимчасово”, – перерахував президент пункти російської пропаганди.

Водночас, уточнив Зеленський, це примітивна конструкція брехні, і “самі це побачите, коли ми переможемо, – як швидко вони самі все це зрозуміють”.

Якщо російський диктатор Володимир Путін помре, то війна Росії проти України закінчиться, оскільки інституції країни-окупанта не працюватимуть, сказав Зеленський.

За його словами, необхідно констатувати, що великий відсоток росіян вірить Путіну.

“Це знаєте як: закрити вікно і сховатися від війни. Отряхніть це. От і все. Не знати, де ти живеш. Не визнавати дійсність. А є люди, які просто бояться. Які розуміють реальність, але просто бояться” — сказав Зеленський.

Він зазначив, що, у разі смерті Путіна внаслідок хвороби чи нещасного випадку, війни не буде, оскільки в авторитарному режимі багато залежить від однієї людини.

“Тому, коли така людина йде, інституції зупиняються. Такий час був у СРСР. Зупинилося все. Їм буде складно. Вони займатимуться внутрішньою політикою, а не зовнішньою”, — заявив глава держави.

Президент Володимир Зеленський розповів анекдот у спецвипуску шоу Netflix “Мій наступний гість не потребує представлення”, де ведучий Девід Леттерман розпитував його про війну і те, що допомагає українцям морально справлятися з тим, що відбувається.

Глава держави сказав, що “моментів зараз, коли з’являється посмішка – їх не так вже й багато”, але “почуття гумору – воно дуже важливе, щоб не збожеволіти”.

Потім Зеленський запропонував розповісти анекдот на злобу дня, і ведучий охоче погодився: “Зустрічаються два одесити, два одеські євреї. Один одному каже:

— Ну що? Як там ситуація? Що там кажуть?
— Ну, що кажуть… Кажуть, що війна.
— Що за війна?
— Росія воює з НАТО.
— Що, серйозно?
— Так, так, війна. Росія бореться з НАТО.
— І що, як там?
— Ну, як там… 70 тисяч російських військових вбито. Витратили майже всі ракети. Багато техніки поламано, підірвано. Така ситуація.
— А що НАТО?
— А що НАТО? НАТО ще не під’їхало.

Після кількох великих поразок у війні проти України кремлівська пропаганда почала промивати росіянам мізки наративом, що це вони воюють не проти України, “яку легко перемогли б”, а “проти всього НАТО”. За задумом пропагандистів, це звучить не так принизливо, як програти ЗСУ, яких наприкінці лютого 2022 року Москва збиралася нейтралізувати протягом 10 діб.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube