США надають пріоритет зусиллям щодо зміцнення ППО України – коментар Білого дому після розмови Зеленського і Байдена


08:0212.12.2022

Як повідомляло Інше ТВ, «Наша формула миру в США сприймається позитивно» – Зеленський прокоментував розмову з Джо Байденом (ВІДЕО).

В Білому домі також прокоментували телефонну розмову Джо Байдена з Володимиром Зеленським, і, перш за все, в коментарі мова йде про ППО для України, передає Інше ТВ.

«Президент Джозеф Р. Байден-молодший розмовляв сьогодні з президентом України Володимиром Зеленським, щоб підкреслити постійну підтримку США оборони України, оскільки Росія продовжує свої напади на критичну інфраструктуру України. Президент Байден підкреслив, що США надають пріоритет зусиллям щодо зміцнення протиповітряної оборони України через нашу безпекову допомогу, включаючи оголошення 9 грудня про виділення 275 мільйонів доларів на додаткові боєприпаси та обладнання, яке включало системи протидії використанню Росією безпілотних літальних апаратів. Президент Байден також підкреслив оголошення 29 листопада про виділення 53 мільйонів доларів на підтримку енергетичної інфраструктури для зміцнення стабільності енергетичної мережі України після цілеспрямованих атак Росії. Президент Байден привітав заявлену президентом Зеленським відкритість до справедливого миру, заснованого на фундаментальних принципах, закріплених у Статуті Організації Об’єднаних Націй. Він підтвердив зобов’язання США продовжувати надавати Україні безпекову, економічну та гуманітарну допомогу, притягнути Росію до відповідальності за її військові злочини та звірства, а також покласти на Росію витрати за її агресію», – йдеться в повідомленні.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube