В Херсоні СБУ затримала експравоохоронця, який допомагав окупантам створити аналог ФСБ (ФОТО, ВІДЕО)


12:3507.12.2022

 За даними слідства, під час окупації російськими військами Херсонщини, місцевий мешканець співпрацював зі спецслужбами РФ. Підозрюваний – пенсіонер, колишній співробітник українських спецслужб (за даними СБУ, звільнився з органіву 2010 році).

У поле зору фсб він потрапив перед початком повномасштабного вторгнення. Тоді ворог запросив його допомогти у зборі інформації про суспільно-політичну обстановку в Херсоні.

Під час тимчасової окупації обласного центру на поплічника загарбників вийшов його російський куратор, з яким він потім координував свої злочинні дії.

Встановлено, що для підбору «кандидатів» до лав підконтрольного москві «гсб» він використовував власні зв’язки серед колишніх представників силових структур. В обмін на співпрацю агресор пообіцяв зловмиснику керівну «посаду» у псевдооргані окупантів.

В Херсоні СБУ затримала експравоохоронця, який допомагав окупантам створити аналог ФСБ (ФОТО, ВІДЕО) 1
В Херсоні СБУ затримала експравоохоронця, який допомагав окупантам створити аналог ФСБ (ФОТО, ВІДЕО) 3

Після звільнення міста він намагався «залягти на дно» для уникнення правосуддя. Втім, співробітники Служби безпеки встановили його місцезнаходження і затримали. Наразі слідчі СБУ повідомили затриманому про підозру за вчинення злочину, а суд обрав міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Заходи із викриття зловмисника проводили співробітники СБУ Херсонської області за процесуального керівництва обласної прокуратури.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube