Києво-Печерську Лавру офіційно зареєстрували як монастир у складі ПЦУ


20:0902.12.2022

У четвер, 1 грудня, Свято-Успенську Києво-Печерську Лавру зареєстрували як монастир у складі ПЦУ. Відомості про цю юридичну особу вже внесли до Єдиного державного реєстру.

Про це повідомив Євстратій Зоря, заступник Голови Управління у зовнішніх церковних зв’язків УПЦ ПЦУ.

“Відомості про цю юридичну особу в складі Помісної Церкви внесені 2 грудня до Єдиного державного реєстру (45081205). З метою відновлення історичної справедливості, подолання наслідків неканонічного підпорядкування української святині владі Московському патріархату Священиий Синод ПЦУ на своєму засіданні 23 травня 2022 р. (постанова №30) ухвалив рішення про створення у складі Помісної Церкви релігійної організації – чоловічого монастиря «Свято-Успенська Києво-Печерська Лавра».

Тоді ж Синод доручив Блаженнійшому Митрополиту Епіфанію звернутися до Кабінету міністрів України з проханням надати один з храмів Лаври у її верхній частині для богослужінь, а певні приміщення – для монастирської діяльності.

Києво-Печерську Лавру офіційно зареєстрували як монастир у складі ПЦУ 1
Києво-Печерську Лавру офіційно зареєстрували як монастир у складі ПЦУ 5
Києво-Печерську Лавру офіційно зареєстрували як монастир у складі ПЦУ 3
Києво-Печерську Лавру офіційно зареєстрували як монастир у складі ПЦУ 6

Митрополит Київський і всієї України за посадою є священно-архімандритом, тобто канонічним і духовним керівником Київської Лаври. Також рішенням Синоду Блаженнійший Митрополит Епіфаній призначений очолювати монастир як юридичну особу”.




© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube