Маск обіцяє через півроку вживити мозковий чіп людині (ВІДЕО)


11:2201.12.2022

Гендиректор Neuralink Ілон Маск анонсував випробування мозкового чипа на людях протягом шести місяців, повідомляє Engadget. Два роки минуло відтоді, як компанія імплантувала свою технологію у голову свині, і трохи понад 19 місяців – з імплантації до мавпи. 

30 листопада Neuralink провела захід, де Маск оголосив, що “ймовірно, приблизно за шість місяців Neuralink встановлять людині”: “Наш продукт буде як перший айфон”.

У лютому компанія Neuralink підтвердила, що мавпи загинули під час випробування прототипу її імплантатів у центрі приматів Девіса Каліфорнійського університету, але відкинула звинувачення Комітету лікарів з відповідальної медицини в жорстокому поводженні з тваринами. У середу Маск непрямо відповів на ці звинувачення.

“Перш ніж ми навіть подумаємо про застосування пристрою на тварині, ми робимо все можливе, проводячи ретельне стендове тестування. Ми несміливо ставимо ці пристрої у тварин, — сказав він. – Ми дуже обережні й завжди хочемо, щоб пристрій, коли ми робимо імплантацію — вівці, свині чи мавпі, — був підтвердженим, а не дослідницьким”.

У липні компанія Synchron випередила Neuralink на ринку – лікарі лікарні Маунт-Синай у Нью-Йорку успішно встановили пристрій компанії довжиною півтора дюйма в людину, яка живе з боковим аміотрофічним склерозом. Пацієнт, який втратив здатність самостійно рухатися та спілкуватися, отримав можливість переглядати інтернет та надсилати текстові повідомлення за допомогою чипа, переводячи свої думки у комп’ютерні команди. 

Neuralink все ще працює над отриманням дозволу американського регулятора на свій імплантат.

“Ми всі вже в певному сенсі кіборги, — пожартував Маск під час вступного слова на заході, — телефон і комп’ютер є продовженням нас самих”. Однак ці пристрої створюють значні обмеження для нашої здатності спілкуватися, каже Маск.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube