У Львові встановили біонічну руку бойовому медику, який втратив свою на фронті (ВІДЕО)


17:2428.11.2022

Він втратив праву руку на фронті, та вже за тиждень повернеться туди з біонічним протезом. У Національному реабілітаційному центрі НЕЗЛАМНІ встановили біонічну руку бойовому медику. І той уже рахує дні до повернення у стрій.

Дмитру – 27. Він – ортопед-травматолог. Допомагати пораненим – це його поклик і фах. У лютому, коли росія вдруге напала на нашу державу, хлопець саме працював у столичній лікарні. Він, грек за паспортом, приїхав до Києва вчитися і тут залишився. Відтак спершу рятував поранених на Київщині, після її звільнення – поїхав на передову.

Майже дві сотні бійців: таку кількість наших захисників і захисниць медик з командою встигли евакуювати з поля бою до червня. Тоді ж їхні ряди поповнив сам Дмитро.

Це сталося під час чергової спецоперації. Деталей нас попросили не розголошувати.Про те, що правої кисті у хлопця більше немає, він зрозумів лише в лікарні.

“Мене тримають дві медсестри, а я куксою б’ю об стінку і кричу”, – такою була Дмитрова перша реакція на травму. Для молодого лікаря вона означала кінець: ортопед-травматолог більше ніколи не візьме до рук скальпеля. Це кінець кар’єри і, як тоді здавалося, життя.

Загалом, аби врятувати м’язи передпліччя та довжину кінцівки, Дмитрові зробили п’ять операцій у трьох різних містах.

За цей час він встиг одружитися і точно вирішив: щоб далі жити та захищати Батьківщину, йому потрібен найкращий протез. Саме по нього хлопець приїхав у Національний реабілітаційний центр НЕЗЛАМНІ Першого медоб’єднання Львова.

Протезисти встановили медику біонічну кінцівку українського виробника Esper Bionics. Її для хлопця придбала ІТ- компанії Symphony Solutions. Він став другим, хто отримав такий протез у Центрі НЕЗЛАМНІ.

Нині Дмитро проходить реабілітацію та вчиться жити з “новою рукою”. Хлопець дуже задоволений девайсом. З його допомогою він уже друкує смс в телефоні, бере горнятко з кавою чи дістає навушники. Більше того, щойно тимчасову конструкцію протеза замінять на постійну – а це буде за тиждень – він знову поїде на передову, боротися за життя наших захисників і захисниць. Хлопець переконаний: біонічна кінцівка допоможе повернутися до лікарської практики та врятувати ще не одну сотню життів.

Аби кожен українець, який втратив руку у війні, отримав шанс повернутися до повноцінного життя, Національний реабілітаційний центр НЕЗЛАМНІ Першого медоб’єднання Львова спільно з благодійною платформою Dodro.ua оголосили проєкт «Протези для незламних». Мета: зібрати СТО мільйонів гривень. Долучитися може кожен, варто лише зайти на сайт dobro.ua – проєкт «Протези для незламних» – і натисніть «підтримати»: https://dobro.ua/project/unbroken/



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube