“Росіяни хочуть позбавити українців води та тепла, це рівнозначно застосуванню зброї масового ураження”, – Зеленський звернувся до Парламентської асамблеї НАТО (ВІДЕО)


17:2921.11.2022

Удари Росії по критичній інфраструктурі України рівнозначні застосуванню зброї масового ураження. На цьому наголосив президент Володимир Зеленський під час виступу на пленарному засіданні Парламентської асамблеї НАТО в Мадриді.

За його словами, росіяни хочуть знищити енергетичну інфраструктуру України, позбавивши українців води та тепла у зимовий час.

“Вони хочуть поставити життя мільйонів людей під пряму загрозу. Це рівнозначно застосуванню зброї масового ураження. Абсолютний злочин”, — сказав Зеленський.

Він зазначив, що “буде правильно”, якщо у відповідь на терористичні атаки Росії країни-члени НАТО визнають РФ країною-спонсором тероризму на рівні парламентів за прикладом Литви, Латвії, Естонії, Польщі та Чехії.

Буде правильним, якщо ваші країни постійно посилюватимуть санкції проти Росії, яка стала повною протилежністю нашій з вами спільноті і найбільш антиєвропейською силою у світі. Буде правильним, якщо ми унеможливимо ключовий терористичний задум Росії – і забезпечимо Україні повний захист неба. Коли російські ракети, іранські дрони та будь-які інші знаряддя терору не зможуть досягати призначених для них мішеней, Росії доведеться робити те, що треба нам з вами, а саме – йти за нашою формулою миру».



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube