Росіяни намагалися провести випробування ядерної торпеди – нічого не вийшло


18:1410.11.2022

Протягом останніх тижнів США спостерігали, як російські військові кораблі готуються до можливого випробування нової ядерної торпеди.

Про це повідомляє CNN із посиланням на високопоставленого американського чиновника.

Серед суден, які брали участь у підготовці, був підводний човен із крилатими ракетами “Бєлгород”, модифікований для спеціальних операцій, здатний запускати безпілотні підводні апарати, зокрема торпеду “Посейдон”.

Минулого тижня було помічено, як судна залишають зону випробувань в Арктичному морі та прямують назад у порт, не провівши випробування. У США вважають, що росіяни могли зіткнутися з технічними труднощами.

“Це можна розглядати як частину загальної картини, коли Росія відправляє до України погано навчені та недостатньо оснащені війська. Російська військова промисловість переживає важкі часи, і ми також бачимо, що санкції Заходу щодо високотехнологічних військових товарів мають ефект і повинні тривати”, – сказав телеканалу західний дипломат.

Представники США заявили, що Росія може спробувати випробувати торпеду ще раз, але слід зазначити, що води в районі випробувань незабаром почнуть замерзати, що обмежить вікно для операцій.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube