СБУ затримала диверсантів, які планували ліквідувати командирів Сил спецоперацій ЗСУ (ФОТО, ВІДЕО)


10:0809.11.2022

Під час спецоперації у Києві та Сумській області контррозвідка Служби безпеки України розкрила та знешкодила диверсійно-розвідувальну групу ФСБ РФ.

Про це повідомив пресцентр спецслужби.

До складу диверсійної групи увійшов мешканець прикордонного району Сумщини, який був завербований російською спецслужбою після початку повномасштабного вторгнення. Саме він був на прямому зв’язку зі своїм «куратором» і координував з ним плани та алгоритми дій щодо виконання ворожих завдань. Для комунікації вони використовували закриті канали електронного зв’язку з дотриманням заходів конспірації.

За вказівкою фсб агент залучив до підривної діяльності ще одного місцевого жителя. У поле зору окупантів він потрапив через свої прокремлівські погляди і провокаційні висловлювання серед оточуючих.

Для збору розвідданих вони «в темну» використовували свої зв’язки на території регіону, а також об’їжджали прикордонну місцевість і спостерігали за підрозділами Сил оборони.Крім того, один з них їздив до Києва, де намагався приховано здійснювати фото-, відеофіксацію локацій українських захисників і передавати відповідні координати до рф.

За даними СБУ, диверсанти розвідували, де розміщуються та як пересуваються українські війська у столиці та прикордонних районах північного сходу України, з особливим акцентом на зборі персональних даних та місць перебування командирів бойових підрозділів ССО.

Цю інформацію ворог планував використати для підготовки до фізичної ліквідації бійців, їхнього озброєння та військової техніки.

Зловмисників взяли, коли вони забирали зброю зі схованки на Сумщині. Там було:

→ дві протитанкові міни ТМ-62М із підривниками;
→ дві бойові гранати РГО з запалами;
→ автомат Калашнікова зі спорядженим магазином.

На місцях проживання знайшли докази конспіративного листування з представником ФСБ.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube