У росії залишилося лише 120 “Іскандерів”, в жовтні по Україні запустили 25, ППО перехопила лише 3


11:4107.11.2022

Завдаючи ударів по цивільній інфраструктурі України країна-терорист використала близько 80 відсотків своїх сучасних ракет. Про це представник ГУР МО України Вадим Скібіцький заявив у коментарі виданню “The Economist”.

Також, за словами Вадима Скібіцького воєнній розвідці України стали відомі плани кремля придбати в Ірану балістичні ракети Fateh-110 і Zolfaghar і відправити їх повітрям до Криму та морем до російських портів на Каспійському морі. “Ми знаємо, що домовленості вже досягнуті”, – заявив представник ГУР МО України.

Скібіцький каже, що в жовтні росіяни запустили 25 “Іскандерів”. Україна змогла перехопити тільки три. Країна також беззахисна перед гіперзвуковими ракетами “Кинджал”, які Росія встановила на деякі свої військові літаки. Поки що використання Росією таких ракет стримується лише їхнім дефіцитом.

“осіянам критично не вистачає боєприпасів. За оцінкою Скібіцького, у Росії залишилося всього 120 “Іскандерів”. За іншими джерелами, кількість “Кинджалів” становить близько 40. Однак, оскільки іранці поповнять його запаси, Росія зможе подвоїти свої атаки.

Зараз як ніколи, кажуть чиновники в Києві, Україна потребує зброї, здатної збивати балістичні ракети, такі як американська система Patriot. Їм також потрібні ракети більшої дальності, як-от американські atacms, які вони сподіваються використати для нанесення ударів по командних центрах за сотні кілометрів у тилу ворога.

“Найкращий захист від цих ракет – знищити їх там, де вони запущені”, – каже речник Повітряних Сил ЗСУ Ігнат. Америка відмовилася надати atacms, побоюючись, що він може бути використаний проти цілей на території Росії.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube