Єврокомісія підготувала програму фінансової допомоги Україні наступного року на 18 млрд. євро – з щомісячними виплатами


18:1506.11.2022

Голова Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн провела розмову з Володимиром Зеленським, де повідомила президента про представлення наступного тижня програми фінансової допомоги на 2023 рік.

Про це повідомляє пресслужба Єврокомісії.

 Основну увагу в розмові було приділено питанням забезпечення фінансової підтримки України в найближчі місяці. Президент фон дер Ляєн повідомила президенту Зеленському, що наступного тижня вона запропонує суттєвий фінансовий пакет від ЄС у розмірі до 1,5 млрд євро на місяць на загальну суму до 18 млрд євро, що зробить значний внесок у покриття потреб України у фінансуванні на 2023 рік. Обидва лідери визнали важливість забезпечення передбачуваного та регулярного фінансування основних державних функцій. Підтримка у вигляді дуже пільгових довгострокових кредитів із покриттям відсоткових витрат також сприятиме реформам України та її шляху до членства в ЄС.

Фінансовий пакет ЄС має супроводжуватися аналогічною підтримкою з боку інших великих донорів. Президент фон дер Ляєн підтвердила поточну роботу ЄС з надання негайної гуманітарної допомоги Україні, особливо взимку. Президент фон дер Ляєн повторила, що ЄС готовий підтримати Україну.

Лідери також обговорили важливість забезпечення експорту сільськогосподарської продукції України для усього світу. Крім повної підтримки зусиль ООН щодо досягнення угоди з Росією по Чорноморській зерновій ініціативі, лідери також обговорили плани щодо розширення пропускної спроможності шляхів солідарності ЄС-Україна, які до сих пір використовувалися для перевезення переважної більшості українського сільськогосподарського та несільськогосподарського експорту з початку війни з Росією.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube