Екс-командувач армії США Бен Ходжес дав оптимістичний прогноз щодо війни в Україні (ВІДЕО)


10:5401.11.2022

Всупереч сповільненню темпу контрнаступу ЗСУ на різних ділянках фронту, українські захисники поступово звільняють захоплені російськими окупантами території. Повна деокупація України буде здійснена до літа 2023 року.

Про це в ефірі “Голосу Америки” заявив екс-командувач армії США Бен Ходжес.

Генерал вважає, що взимку ЗСУ будуть у сприятливіших умовах, ніж російські війська, оскільки бойові дії триватимуть на рідній землі з підтримкою населення України в тилу. Окрім цього, українцям суттєво зіграє на руку висока мотивація та допомога західних партнерів.

“Українська армія діє всередині своєї країни і має дружню їм територію як тил. Крім того, 50 країн у єдиному пориві прагнуть забезпечити Україну бойовими можливостями, які їй потрібні. Це включає зимову уніформу та обладнання. У той час, як російська система постачання виснажена, зараз вони посилають до війська людей, які не готові, не навчені і не дисципліновані. Це лише додасть їм більших труднощів”, – вважає Ходжес.

Він додав, що для швидшого звільнення своїх територій Україна потребує танків від союзників. На думку військового, заявлені ризики, пов’язані з їх постачанням, є перебільшеними й повинні відійти на другий план. 



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube