“Медведчука в Москві з ковровою доріжкою не зустрічали”, – Кирило Буданов


11:2124.10.2022

Ккерівник ГУР Кирило Буданов в інтерв’ю Українській правді розповів, як відбувався обмін командирів “Азову”, і як в Москві зустріли Медведчука. Але говорив про це дуже скупо.

-Єдине, що можу сказати, що над цим питанням ми всі працювали три з половиною місяці. Це єдине, що я вам можу сказати.

– Папа Римський на зустрічі з єзуїтами акуратно розповів про свою участь в обміні військовополоненими. Франциск майже прямим текстом сказав, що мав зустріч із вами, і джерела, наближені до католицької церкви, підтверджують факт вашої зустрічі з Папою. Розкажіть про вашу розмову з Папою Франциском.

– Давайте так: за моєю посадою і функціоналом я маю спілкування з багатьма і структурами, і людьми у світі – це все абсолютно нормально. 

Про що я розмовляв, чи розмовляв взагалі – це трошки некоректне, здається мені, питання.

– В контексті обміну Папа допомагав?

– Ми звертаємося до багатьох людей і організацій у світі по допомогу на тому чи іншому етапі операції щодо визволення наших людей. Чи зверталися ми до Ватикану? В тому числі зверталися. 

Коли всіх витягнемо, потім можемо спілкуватися, скільки хочете.

– Ще одна людина, яку обміняли, був Віктор Медведчук. Чи відомо, де зараз перебуває Медведчук, в якому він стані, чи Путін радий був його зустріти?

– З ковровою доріжкою не зустрічали, точно вам можу сказати. Де він саме зараз? Треба підняти матеріали, так зараз не згадаю. Але можу сказати, що його привезли в Москву.

– Думав, що його доставили в Анкару.

– Його привезли в Анкару, але згодом по фіналу він з’явився в Москві, це треба теж розуміти. Я знаю, що до нього було дуже багато питань з боку ФСБ. Питання абсолютно не політичні, а практичні.

– Де гроші?

– (сміється) Саме так. “Де гроші?” – питання ж звичне. Тому, якщо ви думаєте, що в мене має якось боліти голова про те, що з нього там спитають і кому він що буде відписувати – мені байдуже абсолютно. 



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube